Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Mosseldagen Yerseke

Wellicht heeft u al wel eens gehoord van de Mosseldag in Yerseke. Dit is namelijk een zeer bekende dag in binnen- en buitenland met allerlei festiviteiten voor het hele gezin. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot het meerdaagse evement: de Mosseldagen in Yerseke. Deze vinden dit jaar plaats op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus 2019. Verblijft u dan in een vakantiewoning van Blue Green Holiday? Dan is dit zeker een aanrader om te bezoeken met het hele gezin.

Mosseldagen Yerseke 3

Yerseke by night

Op vrijdag 16 augustus gaan de Mosseldagen van start met “Yerseke by night’. Op deze vrijdagavond voor de Mosseldag kunt u met het hele gezin bij de Koningin Julianahaven proeven, zien, beleven en doen. De maritieme, culinaire en nautische wereld komt in al haar facetten aan bod. U kunt verse kokkels en andere schaal- en schelpdieren proeven op vijftig meter afstand van de viskotters die ze binnenbrengen vanaf de Oosterschelde. Een braderie is er ook, maar die is beduidend anders dan tijdens de Mosseldag; meer maritiem, met bijvoorbeeld badkleding en watersportartikelen.
U kunt deze avond dus al in de sfeer komen voor de Mosseldag op zaterdag 17 augustus.

Programma Mosseldag

Op zaterdag 17 augustus vindt de Mosseldag plaats van 10.00 uur tot 18.00 uur. Hier vindt u ontzettend veel leuke activiteiten voor jong en oud. U kunt terecht bij:

 • De braderie in het centrum;
 • De havendijk en havens;
 • Het Oosterscheldemuseum;
 • De NH- Kerk.

Wat kunt u zoal verwachten?

 • Leuke DOE- ACTIVTEITEN met o.a. een kindervrijmarkt en springkussens. Dit vindt plaats op het havenplateau bij de Prins Willem Alexanderhaven;
 • Mosselwereld- Seafood Experience / Mosselveiling / Mosselbureau aan de Ankerweg;
 • Informatiestands van de maritieme onderzoeks- instituten NIOZ en Wageningen University & Research, stand Nationaal Park Oosterschelde. stand Hatchery Roem van Yerseke en een “off bottom” oesterkweek bedrijf uit Yerseke;
 • Grootste werkende mosselpan in bedrijf;
 • Proeverijen met mosselen, seafood, wijn, confijten etc.;
 • Modelbotenbouwers;
 • Bassin met bestuurbare bootjes voor de jeugd;
 • Oude ambachten, o.a. visserijberoepen;
 • Mosselbureau met o.a. “life & fast cooking” demonstraties, met de nieuwste en lekkerste mosselrecepten;
 • Informatiestand van Stichting Behoud Hoogaars, met “een boot op de kant” en mogelijkheid om met een hoogaars mee te varen of te bezichtigen.

U ziet wel dat het programma heel uitgebreid en afwisselend is en erg leuk voor zowel jong als oud. Wanneer u op vakantie bent in Zeeland in deze periode, moet u hier eigenlijk wel naartoe gaan.

Mosseldagen Yerseke

De Mosseldagen bezoeken vanuit uw vakantiewoning

Verblijft u in een vakantiewoning van Blue Green Holiday in Yerseke? Dan kunt u het beste te voet naar de Mosseldagen gaan. Wanneer u verblijft in een vakantiehuis van ons in bijvoorbeeld Wemeldinge raden wij u aan met de fiets te komen i.p.v. met de auto in verband met de drukte. Het is tevens ook mooi fietsen in Zeeland, dus zo geniet u op weg naar de Mosseldagen in Yerseke ook nog van het Zeeuwse landschap.

Heeft u nog vragen over uw verblijf tijdens dit festival of wenst u aanvullende informatie? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Mosseldagen_Yerseke_2
Direct boeken
zoek in ons aanbod