Uit in Zeeland - april 2019

Het voorjaar is een goed moment voor een korte vakantie in Zeeland. Er valt genoeg te ondernemen. Zo zijn er verschillende kinderactiviteiten in Zeeland die de deuren weer openen. U kunt een bezoek brengen aan verschillende speeltuinen, bezienswaardigheden en natuurlijk ook educatieve activiteiten. Daarnaast staat alles in bloei, wat het erg aantrekkelijk maakt om erop uit te trekken in de Zeeuwse buitenlucht. Daarnaast heeft u in het Paasweekend een extra dag om te genieten aan de Zeeuwse kust. zo zijn er ook in april verschillende activiteiten en evenementen. Wij hebben er weer een aantal voor u geselecteerd.

Voorjaarsfair in de Polder- Kats

Zaterdag 6 april Voorjaarsfair in de Polder – Kats gehouden aan de Boomdijk 2 te Kats.
Op de fair is een grote diversiteit aan standhouders op het gebied van mode, beauty, antiek, brocante, oude ambachten, workshop haken, clown, schminken, lammetjes. Er kan natuurlijk kan ook gegeten en gedronken worden.
Rond de klok van 13.00 uur en 15.00 u zullen er modeflitsen zijn van Annelies Mode en artikelen van de standhouders.

Voor meer informatie kijkt u op de facebookpagina: Voorjaarsfair in de Polder- Kats

Datum: 6 april 
Tijden: 11.00 - 17.00 uur
Kosten: € 3,50 incl. 1 consumptie 

Rondleiding oesterputten Yerseke

Het eerste weekend van de maand organiseert VVV Yerseke een rondleiding over de oesterputten en haven. Iedereen kan zich aansluiten. Aanmelden enkele dagen op voorhand gewenst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een kijkje bij de oesterputten en de haven is zeer zeker de moeite waard!

Datum: 6 en 7 april 
Tijden: 13:30 uur
Kosten: € 4,00 per persoon

Goes uit in Zeeland

Stadswandeling Goes

Op Tweede Paasdag kunt u hier ook deelnemen aan de Storytrail Stadswandeling Goes. Hier neemt verhalenverteller Johannes u mee terug in de stad, dwalend door de tijd. Onderweg vertelt hij de mooiste en spannendste verhalen uit de stadshistorie. Meer informatie kunt u op de de website van storytrail vinden.

Datum: 22 april 
Tijden: 14.00 - 15.30 uur
Kosten: € 17,00 volwassenen en € 9,00 voor kinderen

maartenskerk wemeldinge uit in zeeland

Lezing over Matthäus-Passion in Wemeldinge

In de Maartenskerk in Wemeldinge vindt woensdag 10 april om 19.30 uur een lezing met muziekfragmenten plaats over Bachs beroemde muziekstuk de Matthäus-Passion. Bach-kenner Kees van Houten vertelt tijdens de bijeenkomst dat Bach zijn Matthäus-Passion heeft ontworpen in de vorm van een kruis. 'Het onderzoek en de publicaties van Van Houten over Bach én zijn ontdekkingen over betekenisvolle structuren in het werk van Bach krijgen internationaal veel bijval', aldus de Protestantse Gemeente Wemeldinge.

De toegang voor de lezing is gratis. Bij de uitgang is er een collecte voor de onkosten.

Datum: 10 april 
Tijden: 19:30 uur
Kosten: De toegang voor de lezing is gratis. Bij de uitgang is er een collecte voor de onkosten.

Weekmarkt Yerseke

Heerlijk koken in uw vakantiehuis van Blue Green Holiday met verse producten zoals kaas, groente en vis. U vindt het allemaal op de weekmarkt in Yerseke.

Datum: iedere vrijdagmorgen
Tijden: 08.00 - 12.30 uur

Zeeuwse bloembollen route

In het kader van de Zeeuwse bloembollen route zijn op vrijdag 19 en zaterdag 20 april vijf schitterende voorjaarstuinen geopend. U vindt vijf van deze tuinen op Walcheren en een op Zuid Beveland (Zeeland) De tuinen zijn het afgelopen najaar ingeplant met duizenden bloembollen. De opzet van de tuinen verschilt sterk, maar de liefde voor bloembollen komt in elke tuin tot uitdrukking. U vindt er vrolijke combinaties van tulpen en narcissen, maar ook subtiele kleurcombinaties van bloembollen met het fris uitlopende blad van vaste planten. Dit maakt het een bezoek meer dan waard. Het is een ideaal lente uitstapje, want de tuinen liggen dicht bij elkaar.

Datum: 19 en 20 april
Tijden: 10.00 - 17.00 uur
Kosten: € 2,50

Excursie Zilte Zaligheden

Wat is lekkerder dan oesters? Oesters direct vers uit het water, zelf geplukt, met een glaasje bubbels! En leer ook meer over de zeewieren in de Oosterschelde en de andere flora en fauna.

Onder leiding van een gids van het Nationaal Park Oosterschelde gaat u op zoek naar al het lekkers uit de Oosterschelde. Denk aan zeewieren, maar ook oesters, mossels en kokkels. Afhankelijk van uw vondsten zal er een maaltijd of een proeverijtje klaargemaakt worden op het strand (bij slecht weer in het hotel) onder genot van een prosecco. Verser en lekkerder kan een oester natuurlijk niet zijn. Volgens goed zeeuws gebruik zal bij de krukels (alikruiken) krentenbrood geserveerd worden.

De gidsen laten u zien waar de beste vindplaatsen zijn, wat eetbaar is en vertellen u alle ins en outs van het Nationaal Park en haar fauna en flora.

Locatie: Noordelijke Achterweg 62, Wemeldinge
Datum: 20 april
Tijden: 10.00 - 13.00 uur
Kosten: € 22,00

zeehonden uit in zeeland

Zeehondentocht vanuit Yerseke 

Rondvaart vanuit Yerseke over het Nationaal Park naar de Zeehonden die op de zandbanken rusten nabij de Zeelandbrug. Wij vertellen u tijdens de tocht over het mooie gebied. De Zeehonden uiteindelijk van zó dichtbij te zien is uniek!..
Omdat het een rondvaart is die we alleen bij laag water kunnen doen om de zeehondjes rustend te zien, zijn alle zeehondentochten op een ander tijdstip.

Ook voor kinderen is dit een ontzettend boeiende tocht, we laten ze graag kennis maken met de bewoners van de Oosterschelde, hierbij vermaken we de kinderen met leerzame Oosterschelde ‘Doe’-Boekjes.

Locatie: via deze site kunt u gemakkelijk reserveren.
Datum: 21 april
Tijden: 11.00 - 14.30 uur
Kosten: prijs kinderen 3 t/m 11 jaar: € 10,50 / prijs vanaf 12 jaar: € 14,50