Uit in Zeeland - mei 2019

Komt u in mei naar Zeeland? Dan is het heerlijk vertoeven in één van de vakantiehuizen van Blue Green Holiday. Naast wandelen, fietsen, winkelen en heerlijk eten in de vele restaurants, zijn er ook in mei volop activiteiten en evenementen. Wij hebben er weer een aantal voor u geselecteerd.

Rondleiding oesterputten Yerseke

Het eerste weekend van de maand organiseert VVV Yerseke een rondleiding over de oesterputten en haven. Iedereen kan zich aansluiten. Aanmelden enkele dagen op voorhand gewenst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een kijkje bij de oesterputten en de haven is zeer zeker de moeite waard!

Datum: 4 en 5 mei 
Tijden: 13:30 uur
Kosten: € 4,00 per persoon

Ringrijden uit in zeeland

Ringrijden Kapelle

Zaterdag 11 mei houdt ringrijvereniging Zuid-Beveland hun jaarlijkse wedstrijd in de Van der Biltlaan in Kapelle. Deze dag zie je berijders op ongezadelde paarden door de baan galopperen. De ringrijwedstrijd begint om 8.00 uur en aan het eind van de middag strijden de rijders om de bekers en de felbegeerde pollepel. Kom je de deelnemers ook aanmoedigen? Het moedigt de deelnemers aan om nog beter te presteren. 

Datum: 11 mei 
Tijden: 08.00 - 17.00 uur
Kosten: gratis 

Toujours Kapelle 11 tot 18 mei

Toujours Kapelle wordt dit jaar voor de 6e keer georganiseerd. De aanleiding voor de herdenkingsweek is dat er in mei 1940 meer dan 3.000 Franse militairen Nederland te hulp schoten. Rond 16 mei werd er gevochten langs het Kanaal door Zuid-Beveland. Zo’n 80 Fransen stierven op Kapels grondgebied. De Kapelse bevolking verzamelde de lijken en begroeven die op de algemene begraafplaats. Na de oorlog werd de begraafplaats van Kapelle aangewezen als militair ereveld voor alle Franse militairen die in Nederland omgekomen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Er zijn nu 228 graven. Vanaf 1950 wordt er jaarlijks een grote officiële herdenkingsplechtigheid georganiseerd door de gemeente, in samenwerking met de Franse Ambassade. Sinds 2013 worden er voor en door de Kapelse gemeenschap activiteiten georganiseerd die in het teken staan van onze Franse geschiedenis en onze verbondenheid met Frankrijk. Ook de band met de Franse gemeente Orry-la-Ville krijgt een plek in Toujours Kapelle. In Orry-la-Ville liggen 114 Nederlandse militairen begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk omkwamen. Over en weer zijn er delegaties aanwezig bij de dodenherdenkingen.

In de herdenkingsweek zijn er vele activiteiten, meer informatie over deze evenementen kunt vinden op: https://www.kapelle.nl/home/over-toujours-kapelle_44519/

Toujours kapelle uit in zeeland 

Sporen naar het verleden 

Het jaarlijkse feest van de Stoomtrein Goes-Borsele! Iedereen kan dan weer genieten van treinen in allerlei maten. Beleef de kracht van stoom en diesel, met sissende machines, schelle fluiten en brullende motoren. Reis mee met de treinen, vraag de machinisten de oren van hun hoofd en doe mee met allerlei leuke kinder-doe-dingen!

Maar ‘Sporen naar het Verleden’ is meer:

  • Bezoek aan de werkplaats en het museumterrein
  • Rangerende stoom- en diesellocomotieve
  • Klompenmakerij op stoom en stoomvrachtauto
  • Voor de kinderen: Een grote houten treinbaan om zelf mee te spelen
  • Live steam modeltreinen

Datum: 30 mei en 1 juni
Tijden: 10:00 tot 18:00 uur
Kosten: Dagkaart (terrein + treinreis): Volw. (13+) €15,-, kind (4-12) €7,50
Locatie: Albert Plesmanweg 23, Goes

Stoomtrein Goes Borsele uit in zeeland