Goes

De geschiedenis van Goes

Goes was ooit een dorp en lag aan de Korte Gos. Het kreeg stadsrechten in 1405. Het stadje is altijd welvarend geweest en heeft niet veel te verduren gehad tijdens de twee wereldoorlogen en de Watersnoodramp in 1953. In de stad werden na de ramp wel veel geëvacueerden uit overstroomde dorpen zoals Wolphaartsdijk, Kortgene en Kruiningen opgevangen.

blue green holiday goes haven

Hoewel Goes in de volksmond ook wel Hanzestad genoemd wordt, heeft het nooit bij de Hanzesteden gehoord. De benoeming komt waarschijnlijk door de gans in het stadswapen.

Bezoek de vele monumenten die Goes rijk is 

Goes telt een aantal mooie monumenten: het oude stadhuis uit de 15e eeuw op de Grote Markt. In de voormalige vleeshal van het gebouw zit tegenwoordig een restaurant. Op het plein achter de Markt staat de Grote of Maria Magdalenakerk uit 1423, een ware blikvanger. De kerk heeft een carillon met maar liefst 47 klokken.

blue green holiday goes kerk

De beste winkelstad van Zeeland

Goes heeft een grote diversiteit aan winkels. Door het middeleeuwse en fijnmazige stratenpatroon is een winkelgebied ontstaan waar veel valt te ontdekken. Winkelstraten zoals de Lange Kerkstraat en de Lange Vorststraat bieden een breed scala aan winkels. U ziet een sterke combinatie van bedrijfsketens en zelfstandige ondernemers en veel mode. Goes heeft in de wijde omgeving het grootste aanbod aan bekende modemerken.

De gezellige achterstraatjes verrassen door de bijzondere, vaak kleine winkels. Ook is het meer dan de moeite waard om omhoog te kijken naar de fraaie, monumentale gevels.

De verschillende straten vormen een compleet winkelcircuit waar het heerlijk dwalen is. “Geef me een gulden en ik ga naar Goes”, is een bekende spreuk in Zeeland. Met andere woorden: wie van winkelen houdt, komt naar Goes.

blue green holiday goes binnenstad

De weekmarkt in Goes

De weekmarkt vindt plaats op dinsdag op de Grote Markt en telt ongeveer 60 kramen.

blue green holiday goes markt

Goes is makkelijk te bereiken

Zowel vanaf de A58 als uit de richting van Zierikzee is het centrum van Goes goed per auto te bereiken. Ook met de trein of over het water bent u zo in de stad. Het treinstation eindigt in het hartje van Goes en de jachthaven ligt midden in het centrum.

blue green holiday goes station

Ga gezellig winkelen in het mooie Goes!

Kortom, Goes heeft alles in huis voor een geweldige dag shoppen.

Geniet tijdens uw vakantie in Zeeland van Goes

Ziet u het al voor u? Een heerlijke vakantie in Zeeland, een fijn vakantiehuis, waar u de ene dag geniet van natuur, fietsen, wandelen en de andere dag maakt u een uitstapje naar Goes. Wij helpen u graag bij het boeken van een vakantiehuis in Yerseke en omgeving, zodat deze heerlijke vakantie in Zeeland werkelijkheid wordt.