Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

De wereld onder water is in Zeeland zeker net zo kleurrijk en afwisselend als boven water. Zeeland is dan ook één van de populairst duikgebieden in West-Europa. Zeker Nationaal Park de Oosterschelde en de Grevelingen zijn drukbezochte duikwaters. Er zijn meer dan honderd duikstekken in Zeeland. Duiken in Zeeland is niet iets van Nederlanders alleen. Jaarlijks komen duizenden Duitsers, Fransen en Belgen naar duikstekken in Zeeland. En niet zonder reden. Nergens worden per vierkante meter meer levensvormen waargenomen dan in deze ‘wateren’.

Duiken in de Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde staat onder meer bekend als de kraamkamer voor de sepia, een inktvis. In het april komen ze richting de Oosterschelde om hier hun eieren te leggen. Ze zijn vooral te zien aan de voet van de Zeelandbrug aan de kant van Zierikzee. Elk jaar komen honderden duikers naar deze stek om het spektakel onder water te bekijken. Deze locatie is misschien wel de de mooiste duikstek van Nederland. De duiklocatie heeft diverse voorzieningen zoals trappen, vulstations en een omkleedruimte. Verder vind je een weelde aan vis en onderwaterleven van harders, zeebaarzen en naaktslakken tot heremietkreeften en kreeften. Het meeste leven zie je hier op de stenen van het dijklichaam, op het grote breukstenenrif en rondom de pijlers van de brug.

Duiken in de Oosterschelde - Vakantie - Blue Green Holiday

Duiken in de Grevelingen

Duikstekken in de Grevelingen waar veel gedoken wordt, zijn: Kerkweg den Osse, Scharendijke en Dreischor Gemaal. De biodiversiteit is hier minder groot dan in de Oosterschelde. Toch valt er ook hier voldoende te zien. Bovendien zijn de omstandigheden wat eenvoudiger. Er staat in de Grevelingen geen stroming en je hoeft hier ook geen rekening te houden met een getijdentabel. Jaarlijks worden in de Grevelingen vele duizenden duiken gemaakt. Je komt onderwater tal van soorten tegen, van krabben en zeedonderpadden tot platvissen, vorskwabben, palingen en botervissen. Natuurlijk kun je in de Grevelingen en de Oosterschelde ook met de boot het water op om een duik te maken. Je kunt zelf een boot huren of een trip boeken bij een van de chartermaatschappijen.

Duiken in het Veerse Meer

De duikstekken in het Veerse Meer zijn wat minder bekend dan die van de Oosterschelde en de Grevelingen. Ook het Veerse Meer is niet onderhevig aan getijde. Een van de bekendste duikstekken hier is Wolphaartsdijk. Je duikt hier in met redelijk goed zicht over een kleurrijke bodem. Bovendien is er voldoende leven te ontdekken om je een uur onderwater te vermaken. Het Veerste Meer telt een twaalftal duikstekken zoals Oranjeplaat en Geersdijk. Een voordeel van het Veerse Meer is dat het hier wat rustiger is dan in de Oosterschelde en de Grevelingen. Er komen hier gewoon minder duikers. En toch kun je in het Veerse Meer prachtige duiken maken! Wie geluk heeft komt vol prachtige ervaringen weer boven water.

Duikwrakken

Behalve vanwege de bijzondere flora en fauna, zijn sommige Zeeuwse wateren ook bekend vanwege de duikwrakken die er te vinden zijn. Het zestig meter lange schip Le Serpent werd speciaal voor sportduikers afgezonken in het Grevelingenmeer. Het schip ligt op zo’n 23 meter diepte. Of duik naar het ‘Galjoen zonder Poen’. Het ligt 25 meter onder de zeespiegel in de Oosterschelde.

Stroming

Duiken in Zeeland is mooi maar hou wel rekening met de omstandigheden. Harde wind, sterke stroming, getijden, het kan allemaal invloed op je duik hebben. Een aantal duikwateren zijn geschikt voor beginners, maar voor sommige plekken moet je meer ervaren zijn. Duik daarom nooit alleen en bereid je duik goed voor.

Duikcentra en duiklocaties

Voor meer informatie over duikcentrums en duiklocaties kijk op onderstaand websites:

www.duikersgids.nl
www.duikeninzeeland.nl
www.onderwatersport.org

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Zeelandbrug_duiken
Direct boeken
zoek in ons aanbod