Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Wat is de eco oester- experience?

Wanneer u in een vakantiehuis in Zeeland verblijft ademt u niet alleen de zilte zeelucht, maar u eet ook vaak letterlijk uit de zee. Zeker in Yerseke zit u hiervoor goed, met name wanneer u een oesterliefhebber bent. Hier werden voor de kweek van oesters de oesterputten gebouwd, waar u ook een kijkje kunt nemen tijdens uw vakantie. Het is natuurlijk helemaal uniek wanneer u de omgeving waar de oesters groeien zelf kunt ervaren. En dat kan tijdens de eco- oester experience. Onder begeleiding van een gids loopt u mee over de slikken van de Oosterschelde. Onderweg krijgt u uitleg over de dieren en planten die u tegenkomt. En achteraf proeft u natuurlijk de verse oesters en alle andere lekkernijen uit de oosterschelde die u zelf heeft meegenomen!

Eco oester- experience

Niet alleen oesters tijdens de eco oester- experience

De gids neemt u mee naar de droog gevallen Oosterschelde. Daar waar bij hoog water de vissen zwemmen en de krabben en kreeften lopen. Ontzettend leuk, want u ziet met eigen ogen wat er leeft op de bodem. Het is dus niet zo dat u tijdens deze eco oester- experience alleen maar uw eigen oesters raapt. Er liggen soms ook:

  • Mossels;
  • Kokkels;
  • Alikruiken;
  • Of andere lekkernijen uit de zee.

U ervaart echt puur natuur. En daarbij neemt een echte kenner u mee op pad, waardoor u alles kunt vragen en te weten kunt komen. Ze weten u echt alles te vertellen over de zeebodem en wat er in de zee leeft.

Niet alleen een uniek uitstapje

Wanneer u met een gids meegaat bent u natuurlijk verzekerd van een uniek uitstapje. Maar het is niet alleen uniek. Het is namelijk een uitstapje met verschillende facetten. Het uitstapje is:

  • Educatief;
  • Een natuurbeleving;
  • Culinair.

Daarbij bent u ook nog eens lekker bezig, dus ook voor de beweging is het een leuk uitje. Het is misschien wel een belevenis die u niet mag missen, wanneer u op vakantie bent in Zeeland. Zeg nu eerlijk: wie wil er nu niet zijn eigen plateau fruits de mer samenstellen en na hiervan een mooie foto te hebben genomen, deze lekker zelf op eten.

Eco oester experience fruits de mer jpg

Deelnemen aan de experience

Wanneer u wilt deelnemen aan de eco oester- experience heeft u het volgende nodig:

  • Waterdichte laarzen met een stevige zool;
  • Een emmer van ca. 10 liter;
  • Stevige werkhandschoenen.

Het is helaas niet zo, dat u op vaste dagen aan kunt melden en deel kunt nemen. U kunt deze experience namelijk boeken. De tijden en dagen zijn afhankelijk van het tij, het weer en uw wensen.

Voor boekingen en informatie kunt u contact opnemen met Tourist Shop Yerseke.

Eco oester experience 2jpg

 

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Eco_oester-_experience
Direct boeken
zoek in ons aanbod