Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Een dagje weg met de stoomtrein & langs het Wienkeltje van Wullempje

Ontspannen door de Zak van Zuid-Beveland touren in een echte stoomtrein, langs prachtige natuurgebieden, gezellige dorpjes, speeltuinen en winkels. Ga een dagje mee met de stoomtrein van Goes-Borsele en geniet met het hele gezin!

Ken je de stoomtrein al?

Een klein museum op wielen; dat is de stoomtrein Goes-Borsele. Deze nostalgische trein met eigen spoorlijn wordt onderhouden door meer dan 200 enthousiaste vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat jij een mooie rit kan maken door het prachtige Zuid-Beveland, met onderweg allerlei bezienswaardigheden. Je stapt de trein op bij het musemdepot, vlakbij het station van Goes. Hier neem je een kijkje bij de opgestelde treinen in de werkplaats, het Tractiegebouw, die worden gerestaureerd en onderhouden. In de authentieke goederenloods daarnaast kun je voor vertrek genieten van een lekkere lunch, koffie of thee.

stoomtreintje goes

Klaar voor vertrek? Koop dan op de ouderwetse manier een kaartje bij het loket en zoek een bankje uit. Er zijn verschillende klassen, zoals vroeger: houten bankjes in de tweede klas, en rode pluchen bankjes in de eerste klas. Geniet onderweg van het uitzicht en de dorpjes ’s Gravenpolder en ’s Heer Abtskerke. Bekijk de bloemrijke dijken en stop als eerst in Kwadendamme. Hier is de keuze aan jou: rij je nog verder mee, of stap je uit in dit dorpje?

Ontdek de tropen in Kwadendamme

In Kwadendamme vind je namelijk de Berkenhof’s Tropical Zoo, naast het station. Hier maken kinderen kennis met de rimboe! Ontdek allerlei soorten tropische vogels, reptielen en insecten, terwijl exotische vlinders om je heen fladderen. Kinderen spelen veilig in de overdekte Kids Jungle, het speelbos of ’s zomers in de spettertuin. De echt avontuurlijke en nieuwsgierige aagjes krijgen uitleg over de vogelspinnen en slangen, waarna ze er ook mee op de foto kunnen als ze dat durven! Stap tot slot terug de tijd in en bekijk de prehistorie in de fossielenmijn en bij de dinosauriërs.

berkenhof tropical zoo

Wandelen in de Zwaakse Weel

Liever een frisse neus halen? Ga dan een stapje zetten in het natuurgebied de Zwaakse Weel. Hier is een toffe wandelroute uitgezet van vier kilometer langs de brede kreek, oude akkers en boomgaard waar je zelf appels mag plukken. In de beleeftuin kun je aansluitend genieten van een lunch in de zon. Echt een moment om wat dichter bij de natuur te komen.

Snoepen en wandelen in Hoedekenskerke

Je laatste halte is Hoedekenskerke. Hier stap je uit de trein en kun je een korte tocht maken door het dorp, langs de kerk, boomgaard en de molen. Sluit je tour door het dorp af met een bezoek aan ‘t Wienkeltje van Wullempje. Dit snoepwinkeltje en museumpje is er eentje die je gezien moet hebben. Je vindt het aan de Kerkstraat 26. De toegang voor het museum is gratis, maar neem zeker wat kleingeld mee, want hier koop je een ouderwetse papieren puntzak vol heerlijke snoepjes. Alles van stroopsoldaatjes tot ulevellen en ouwe wuufjes, hier komen je zoetste dromen uit.

wienkeltjevanwullempje

Over het museum ‘t Wienkeltje van Wullempje

Het museum is geopend in 1992 en laat zien hoe er in de vorige eeuw  geleefd en gewerkt werd. Het is dan ook helemaal ingericht in de stijlen van de jaren ‘30, ‘40 en ‘50. Het winkeltje is gevestigd in een van de oudste pandjes van het dorp, maar helaas is niet bekend uit welk jaartal het gebouw stamt. Je kunt een aantal oude fotoboeken bekijken met meer informatie over de restauratie. Er is een kleine huiskamer met twee bedsteden, precies ingericht zoals vroeger. Een van de bedstedes is een vitrinekast met oude voorwerpen en poppen met Zuid-Bevelandse klederdracht aan. Kijk ook eens in de keuken en het washok. Tot slot vind je op de binnenplaats een toilet uit die tijd: de zogenaamde poepdoos met een emmer en krantenpapier. Een bijzondere ervaring om hier eens rond te kijken: je kan je bijna niet voorstellen dat dit de gemiddelde inrichting van een huis was in die tijd!

Ga jij binnenkort met de stoomtrein de Zak van Zuid-Beveland verkennen? Tag ons dan in je leukste foto’s met @touristshopyerseke.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Vervoer Zeeland
Direct boeken
zoek in ons aanbod