Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Uniek natuurgebied

Nationaal Park Oosterschelde is een uniek en dynamisch natuurgebied. Dankzij de afwisseling van eb en vloed en de aanwezigheid van zout en zoet water leven hier duizenden soorten vogels, planten en dieren. DeĀ  Oosterschelde is een thuis, een overwinterplaats, een kraamkamer en een wegrestaurant tegelijk. Er leven veel vissoorten in de Oosterschelde, zoals:

 • Geep;
 • Ansjovis;
 • Puitaal.

De jongen van deze vissen worden in de Oosterschelde geboren. Inktvissen komen speciaal van de Engelse zuidkust naar de Oosterschelde om te paren. Sommige vogelsoorten, zoals de tureluur komen naar het Oosterscheldegebied om er te broeden. Andere verblijven er een korte periode tijdens de trektocht naar het zuiden om daar te overwinteren of naar het noorden om er te broeden. Ook zeehonden en bruinvissen hebben hun plekje helemaal gevonden in de Oosterschelde. Met een beetje geluk ziet u de zeehonden bij laag water zonnen op de Roggenplaat, voor de kust van Schouwen. De bruinvissen laten regelmatig hun karakteristieke rugvin zien langs de kust van de Oosterschelde.
Verblijft u in Yerseke tijdens uw vakantie in Zeeland? Dan heeft u bij het boegbeeld van Yerseke, ‘het mosselmannetje’ bij de ingang van de Julianahaven een prachtig uitzicht over Nationaal Park de Oosterschelde.

Uitzicht over Nationaal Park Oosterschelde

Zien, doen en beleven

Wind door uw haren, zilt op uw lippen, slik onder uw voeten, zand tussen uw tenen, water tegen uw huid en zon in uw ogen. U kunt een heleboel zien, doen en beleven bij Nationaal Park Oosterschelde. Er worden tal van natuurgerichte belevingsactviteiten georganiseerd, zoals:

 • Strandjutten met kinderen onder leiding van een gids;
 • Een natuurvaartocht;
 • Een laarzentocht maken over de slikken;
 • Verschillende excursies;
 • Workshops;
 • Rondleidingen;
 • Ontdekkings- en belevingstochten.

Zoals u kunt lezen, zou u uw vakantie kunnen vullen met allerlei dingen bij Nationaal Park Oosterschelde. Wij snappen natuurlijk dat er in Zeeland veel te beleven is en u dus een afweging wilt maken in activiteiten. Op de website van Nationaal Park Oosterschelde vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Nationaal Park Oosterschelde Bord Yerseke

Bezoekerscentrum Nationaal Park Oosterschelde

Op het eiland Neeltje Jans bevindt zich een onbemand informatiepunt. Het is een kleine binnenexpositie in het Topshuis maar met een eigen ingang. Hier kunt u bijvoorbeeld:

 • Leren waar u goed bruinvissen kunt zien;
 • Luisteren naar het verschil tussen het geluid van een grijze en een gewone zeehond;
 • De veren voelen van een meeuw;
 • Turen door een verrekijker naar bijzondere vogels.

En dit zijn nog maar een aantal dingen, er is namelijk nog veel meer! Dit punt is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In de maanden juni t/m augustus van 10.00 tot 21.00 uur.

Bezoek Nationaal Park Oosterschelde tijdens uw vakantie

Een bezoek aan Nationaal Park Oosterschelde tijdens uw vakantie bij Blue Green Holiday is dus zeker de moeite waard. Het is leuk voor jong en oud en een echte belevenis. Naast het feit dat u er veel plezier zult bleven, kunt u er ook mooie plaatjes schieten. Heeft u een aantal leuke foto’s gemaakt? Stuur ons deze gerust toe. Dan plaatsen wij deze op onze Facebookpagina of Instagram account.

 

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Nationaal_Park_Oosterschelde
Direct boeken
zoek in ons aanbod