Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Ontdek de kastelen van Zeeland

Wie aan Zeeland denkt, denkt niet direct aan kastelen. Toch vind je in Zeeland tal van kastelen. Kastelen spreken tot de verbeelding. Hoe zag het leven er vroeger uit? Met een beetje fantasie zie je ridders, kasteelvrouwen of prachtige paarden voor je flaneren. Met een kasteel ga je even terug in de tijd. Zeeland biedt je daarvoor tal van mogelijkheden. Maar in Zeeland vind je ook de restanten van kasteelbergen én zelfs nieuwe kastelen! Ga je mee op ontdekkingsreis?

Zeeland kent veel vliedbergen, maar ook kasteelbergen. Van meer dan 200 kasteelbergen zijn er nog 38 over. De meeste daarvan liggen op Walcheren en Zuid-Beveland. Borssele heeft één van de meest unieke ‘kasteelbergen’ of mottekastelen. Het mottekasteel met de naam Slot Troje was het stamslot van de heren van Borssele. Hier woonde rond 1300 Floris van Borssele in een imposante woontoren. Door stormvloeden rond 1500 is het complex verdronken. Het restant is de Berg van Troje. Deze staat op een prominente plek aan het begin van Borssele en is te herkennen aan de knotwilgen. Ontdek het zelf tijdens je bezoek aan Landschapspark Borsele en ga terug in de tijd!

Kasteel Westhove en museum Terra Maris

In de Middeleeuwen telde Zeeland een groot aantal kastelen. Zo was Kasteel Westhove ooit een machtig kasteel. Het is gelegen in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg. Van het middeleeuwse kasteel is niet veel meer over, maar genoeg om nog volop tot de verbeelding te spreken! In de voormalige orangerie van Kasteel Westhove vind je museum Terra Maris. Terra Maris is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het museum organiseert het hele jaar door activiteiten, ook voor kinderen.

Kasteel westhove

Sprookjesachtige Slot Haamstede

Slot Haamstede vind je tegenover de kerk, middenin het dorp Haamstede. Het oudste gedeelte van het slot stamt uit de 13e eeuw. Op het sloteiland zijn zelfs sporen van de Romeinen en Noormannen aangetroffen! Nu is het slot en het bijbehorende landgoed eigendom van Natuurmonumenten. Binnen in het sprookjesachtige slot neemt alles je mee terug in de tijd: van de sfeervolle ridderzaal met balkenplafond tot de tegelvloer, het meubilair en het wapenbord boven de schouw. Eens binnen kijken? Je kunt het kasteel met het ommuurde slotbos bezoeken op open monumentendagen en tijdens excursies en speciale activiteiten.

Ontdek de Kastelen van Zeeland

Slot Moermond met een mooie slotgracht

Ook op Schouwen-Duiveland ligt Slot Moermond in Renesse. Dit stamt uit de 13e eeuw. Het huidige slot Moermond is het derde kasteel op deze plek en daarmee eigenlijk geen echt middeleeuws kasteel meer. Het is eerder een samenraapsel van bouwstijlen uit verschillende perioden. Het oudste deel van het gebouw dateert uit de 16de eeuw. Het slot heeft een prachtige, brede oprijlaan en een mooie slotgracht. Het Landgoed Moermond is een beschermd natuurgebied.

Slot moermond

Jongste kasteel van Nederland

Het jongste kasteel van Nederland is het Arendsslot in ’s Heer Arendskerke. De Franse flair en de Italiaanse elegantie maken het domein tot een buitengewone plaats in Nederland. Wil je het kasteel bezoeken? Reserveer dan vooraf en ontdek het kasteel van binnen en van buiten.

Ontdek de Kastelen van Zeeland

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Kasteel westhove
Direct boeken
zoek in ons aanbod