Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Hier kun je zelf mooie boeketten samenstellen, allerlei soorten vers fruit plukken en een gezellige dag in de buitenlucht beleven met het hele gezin. In deze blog vertellen we je over de leukste pluktuinen van Zeeland.

Kies uit meer dan 150 soorten bloemen in Pluktuin De Bloemenzee

Aan de rand van het mooie dorp Kruiningen vind je pluktuin De Bloemenzee. Een toepasselijke naam, want je kunt hier kiezen uit meer dan 150 verschillende soorten bloemen die bloeien van mei tot en met oktober. Op de bindtafels maak je er een mooi veldboeket of een bloemstuk van. Wat deze tuin echt uniek maakt, is dat je er ook zelf zeekraal en lamsoor kan snijden. Deze heerlijke zilte zeegroenten moet je geproefd hebben. Na het plukken kun je plaatsnemen op hun zonnige terras voor koffie, diverse soorten thee met als specialiteit verse gemberthee met huisgemaakt gebak, of een heerlijke lunch. Bij warm weer kun je natuurlijk ook kiezen voor lekker softijs of sundaes. Neem nog even een kijkje bij de wallaby’s voor je weer naar huis gaat.

pluktuin bloemenzee
Locatie: Blauwhoefseweg 2-C, 4416 RC  Kruiningen

Plukken bij de agrarische vakantieboerderij Essenhoeve

Deze vrij toegankelijke bloementuin vind je naast een vakantieboerderij, waar je de agrarische bedrijvigheid om je heen kan beleven tijdens het plukken. Ruiters die hun paard komen verzorgen, machines op het land en al de mooie bloemen om je heen. Dichter bij de natuur kom je niet! Bij de pluktuin Essenhoeve in Cadzand is alles aanwezig om een schitterend boeket samen te stellen. Je vindt er bloemen in alle kleuren en maten, wat je een mooi veldboeket oplevert. Je kunt daarna genieten van een picknick op het strand met uitzicht op de monding van de Westerschelde, want het is maar een kwartiertje rijden naar de kust.

essenhoeve
Locatie: Bosweg 2, 4506 HG  Cadzand

Hotspot in de herfst: bloemen, fruit en pompoenen plukken bij Hof Hazenberg

Op zoek naar nét iets anders? Bij Hof Hazenberg in Aagtekerke kun je naast mooie bloemen ook naar hartenlust fruit plukken, zoals heerlijke bramen, kersen en rode bessen. Maar ook voor appels, peren en pruimen kun je hier terecht! Voordat je gaat plukken, mag je alle soorten proeven om te zien welke je het lekkerst vindt. Kom je langs in de herfst? Dan kan je mooie sierkalebassen en pompoenen oogsten. Deze heerlijk ontspannende plek met mooi terras is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een leuk dagje uit.

foto hof hazenberg
Locatie: Prelaatweg 81, 4363 ND  Aagtekerke

Picknick aan de dijk tussen de bloemen bij pluktuin La Fleur

Ben je in de buurt van Yerseke? Ga dan langs pluktuin La Fleur aan de Postweg. Onderaan de dijk vind je een vrolijk veld waar je tussen eind maart en september terecht kan voor een prachtig boeket. De tuin is vrij toegankelijk en biedt je de keuze uit een ruim assortiment bloemen. Bij de ingang pak je een snoeischaartje of mes mee en een mandje. Je kunt je boeket daarna samenstellen op de picknicktafel bij de ingang. Het is erg leuk om daarna te picknicken aan de dijk, op het strand met uitzicht op de Oosterschelde, of aan één van de vrolijk gekleurde picknicktafels bij het sprookjesachtige poeltje tussen de bloemen.

Locatie: Breedsendijk 1, 4401 BE  Yerseke

Zet de bloemetjes binnen! Tips voor het behoud van je boeket

Je wil natuurlijk zo lang mogelijk van je zelfgeplukte boeket genieten. Daarom geven we je ook graag nog een paar tips om je bloemstuk of veldboeket zo lang mogelijk vers en fleurig te houden.

  1. In de ochtend zijn bloemen nog fris. Als je ze dan plukt, blijven ze langer mooi.
  2. Geplukte bloemen kunnen snel gaan hangen, zeker bij warm weer. Wind een groot stuk vochtig keukenpapier om de uiteinden van de stengels om ze fris te houden totdat ze in het water kunnen staan.
  3. Snij bloemen die net uit de knop komen.
  4. Snij de bloemen met een lange stengel af en schik ze in je hand voordat je ze in een vaas zet.  Dan kun je de stengels op de gewenste lengte afknippen.
  5. Pluk je bloemen altijd met een mesje of snoeischaar, zodat de stengels scherp afgesneden zijn.
  6. Doe een heel klein scheutje dikke bleek in de vaas water. Dat zorgt dat er minder bacteriën in het water zitten en houdt zo je boeket langer vers. Geen zorgen – de bloemen kunnen tegen een klein drupje!

We wensen je veel plezier met plukken in de pluktuinen en zijn benieuwd naar je creatie. Deel je boeket met ons via social media en gebruik de tag @bluegreenholiday!

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

pluktuin_bloemenzee
Direct boeken
zoek in ons aanbod