Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Zeeuwse zilte zaligheden

Zeeland is het land van zilte smaken. U ademt hier niet alleen Zeeuwse zilte zeelucht, maar u eet hier ook uit de zee. Dit is de reden dat u in vele restaurants in Zeeland kunt genieten van lokale producten. De producten komen hier rechtstreeks uit de zee op uw bord. Verser kan dus niet. U denkt nu wellicht direct aan oesters, mosselen, of kreeft. Maar wat dacht u van zeegroenten? Op de grens tussen land en water groeit zeekraal en lamsoor. Dit wordt tegenwoordig ervaren als een ware delicatesse. In Yerseke proeft u de liefde voor de zee. Het zal u dan ook niet verbazen dat u hier op culinair gebied uw hart kunt ophalen. U vindt er vele restaurants. Laten we eens nagaan wat u kunt vinden aan zilte zaligheden in de restaurants in Yerseke.

Restaurants Yerseke Oosterscheldekreeft

Mosselen

Mosselen… Wie kent ze niet? De mosselen worden voornamelijk gevist in de Waddenzee en deels in de Zeeuwse wateren. En alle mosselen komen uiteindelijk op de veiling in Yerseke terecht. Elke mosselvisser biedt zijn mosselen aan bij de mosselveiling in Yerseke. Medewerkers van het Mosselkantoor controleren de mosselen op kwaliteit. Het mosselseizoen vangt in principe in juli aan. Het begin van het mosselseizoen hangt af van de groei en de conditie van de mossel. Mosselen kunt u eten in de maanden met een ‘r’ erin, maar bijna niemand beseft dat het mosselseizoen vanaf juli tot en met april in het jaar erop loopt. Men kan dus eigenlijk wel stellen dat u in de restaurants in Yerseke, het beste mosselen kunt eten als de ‘r’ in het seizoen is (zomer, herfst, winter).

Zeeuwse oesters

Wie oesterliefhebber is, zit zeker in Yerseke goed. Yerseke kent een lange geschiedenis voor wat het kweken van oesters betreft. Voor de kweek werden de oesterputten gebouwd. Tegenwoordig zijn nog een kleine dertig bedrijven actief in de kweek en/of verwerking van oesters. De kweek van de oesters vindt voornamelijk plaats in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. De oesters worden opgevist van september tot en met mei en zijn dan 3 à 4 jaar oud. Ze worden dan opgeslagen in de oesterputten.
Wat de oesters in restaurants betreft, heeft u meestal keuze uit twee soorten: de Zeeuwse creuse (Japanse oester) en de Zeeuwse platte oester, die schaars is en uniek van smaak. Daarom worden deze ook rauw gegeten, met wat peper en een druppel citroensap. De platte oesters zijn volgens velen de lekkerste en komen uit het Grevelingenmeer.
Wist u trouwens dat u ook een kijkje kunt nemen bij de Oesterputten in Yerseke? Daarnaast zijn er nog tal van unieke uitjes in Yerseke, waar u o.a. kennis kunt maken met de Zeeuwse zilte zaligheden.

restaurants in yerseke oesterputten yerseke

Oosterscheldekreeft

De Oosterscheldekreeft is een dier met een uniek DNA. Deze kreeft smaakt anders. Namelijk zachter dan de gemiddelde Europese kreeft en zoals de naam u wellicht al doet vermoeden, hij komt alleen in de Zeeuwse Oosterschelde voor. Liefhebbers van kreeft wachten vol ongeduld op de start van het Oosterscheldekreeftseizoen dat loopt van 1 april tot 15 juli. In die periode mag de Oosterscheldekreeft gevangen worden. Het kreeftenvlees is ziltig zoet en heeft een verleidelijke, fijne en zachte smaak. De gerechten met Oosterscheldekreeft worden over het algemeen ondersteund met andere ingrediënten en producten van Zeeuwse bodem. En natuurlijk vindt u ook dit terug in de verschillende restaurants in Yerseke.

Restaurants in Yerseke

Loop het water u al in de mond, na het lezen over deze zilte zaligheden? Dan is het een goed idee om één van de restaurants in Yerseke te bezoeken, tijdens uw vakantie in Zeeland. Er zijn tal van restaurants en culinaire hotspots in Yerseke. Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.

Nolet’s Vistro

Nolet’s Vistro is gelegen aan de Oosterschelde, nabij de mosselbanken en oesterputten. Dit restaurant is dan ook gespecialiseerd in vis, schaal- en schelpdieren. Vele producten zijn mooie verse en streekgebonden producten van de Oosterschelde en omgeving.

Adres: Burg. Sinkelaan 6 in Yerseke

Zee- eterij De Viskeête 

In Zee- eterij De Viskeête kunt u genieten van gerechten uit de zee op een unieke locatie: de jachthaven met uitzicht over het Nationaal Park “De Oosterschelde”. Bent u niet zo’n visliefhebber? Dat is geen probleem, want er worden ook een aantal vlees- en vegetarische gerechten geserveerd.

Adres: Havendijk 36 in Yerseke

restaurants in yerseke oesterput14 yerseke

Restaurant Oesterput 14

Bij Restaurant Oesterput 14 kunt u genieten van heerlijk verse streekproducten met een prachtig uitzicht over de oesterputten en de zee. Naast de vis, schaal- en schelpdieren bereidt de chef ook een heerlijk stuk puur vlees, en zal er ook wild geserveerd worden. Het seizoen bepaalt de kaart.

Adres: Havendijk 21 in Yerseke

Restaurant De Branding

Geniet van verse en eerlijke producten bij Restaurant De Branding. Zij serveren heerlijke visgerechten in het hart van Yerseke aan de Oosterschelde. De producten zijn puur natuur en de schaal- en schelpdieren zijn een nationaal en internationaal begrip in Zeeland. Dit restaurant serveert seizoensgebonden producten die uit de beste streken van de wereld komen.

Adres: Havendijk 50 in Yerseke

Brasserie ’t KAAIGAT

Op een unieke plaats in Yerseke, op de havendam, tussen de jachthaven en de visserijhaven, vlakbij de oesterputten, vindt u “Brasserie ’t Kaaigat“. Deze brasserie is gespecialiseerd in schaal -en schelpdieren. Vanaf 1 april vindt u hier Oosterscheldekreeft van eigen vangst.

Adres: Meerpaalweg 30 in Yerseke

Deze restaurants zijn slechts een greep uit de verschillende mogelijkheden om heerlijk te ontbijten, lunchen en / of dineren in Yerseke. Bent u op vakantie in een vakantiehuis van Blue Green Holiday en wilt u meer weten over de uiteenlopende restaurants in Yerseke? Vraag het ons gerust, wij voorzien u graag van uitgebreide informatie.

Restaurants in Yerseke oesters

Restaurant met drie Michelinsterren nabij Yerseke

U heeft er wellicht al wel eens van gehoord: Inter Scaldis in Kruiningen. Het restaurant met sinds 1984 twee Michelinsterren en sinds 2018 maar liefst drie Michelinsterren. De huidige chef- kok Jannis Brevet verdiende zijn sporen in gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland. Diverse malen bekroonde hij keukens met de felbegeerde Michelin- sterren. Kenmerkend voor de kaart, zijn de invloeden van de Zeeuwse wateren. Oosterschelde (seizoen)kreeft, oesters, mosseltjes en zeebaars staan in goede balans met wat het land te bieden heeft, zoals het Zeeuws zuiglam, de befaamde groentes zeekraal en lamsoren en uiteraard kazen en fruit uit de Bevelandse polder.
Dit restaurant ligt op slechts 4 km afstand van Yerseke en is dus perfect te bereiken tijdens uw vakantie in Zeeland bij Blue Green Holiday.

Kortom u leest wel dat u in en rondom Yerseke ultiem kunt genieten van de Zeeuwse zilte zaligheden en dat u tijdens uw vakantie in Zeeland heerlijk kunt dineren, met genoeg variatie in restaurants in Yerseke en omgeving. Op culinair gebied zult u dus ook niks tekort komen tijdens uw vakantie.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Restaurants-in-Yerseke-Zeeuwse-Zilte-Zaligheden
Direct boeken
zoek in ons aanbod