Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Volgens een oud Engels gezegde is er ‘niets zo goed voor het binnenste van een man als de buitenkant van een paard.’ Zelfs als je geen ruiter bent, merk je dat paarden iets met je doen. Je hoeft maar bij een paard te staan en je voelt een ontspannen gevoel over je komen. Misschien is paardrijden daarom zo populair. Oók tijdens een vakantie in Zeeland! Paardrijden in Zeeland kun je op het strand, door het bos of over de duinen. Overal vind je aantrekkelijke ruiterroutes en tal van maneges ontvangen je graag. Paardrijden in Zeeland is onvergetelijk. En voor de echte paardenliefhebber is er natuurlijk geen betere manier om de schoonheid van Zeeland te ontdekken.

Iemand schreef eens dat paarden een landschap nog mooier maken. Als je in Zeeland op een paard stapt, ontdek je hoe waar dat is. Stel je voor dat je paard rijdt op één van die prachtige Zeeuwse stranden. Je ervaart dan dat ultieme gevoel van vrijheid. De wind, de zilte geur van de zee: galoppeer eindeloos door de branding en voel de rust over je komen. Trek de paardrijlaarzen even uit en verkoel samen de voeten in de zee Dit is een heerlijke manier van actief uitwaaien aan zee. Zin in zo’n strandrit? Houd dan wel rekening met het badseizoen. Bij iedere strandopgang staan duidelijke informatieborden. Daarop kun je lezen wanneer je met je paard welkom bent op het strand.

Duinen Zeeland

Rijden door de duinen

Ook in de duinen kun je prachtige tochten maken met een paard. Er zijn verschillende ruiterpaden. Heerlijk om deze gebieden te paard te kunnen ontdekken. Je kijkt je ogen uit, en dat in ieder seizoen. Natuurmonument ‘De Kop van Schouwen’ telt zeker 1.100 hectare aan bos- en duingebied. Ruiters krijgen er ruim baan. Je vindt er diverse ruiterpaden en rustige landwegen. In het ruiterroutenetwerk op Walcheren is maar liefst 19 kilometer strand opgenomen! Dat betekent lekker galopperen en uitwaaien.

Over (on)verharde wegen en paden

Ontdek te paard wat het Zeeuwse landschap te bieden heeft. De Zeeuwse ruiterroutes, van uiteenlopende afstanden, gaan over verharde en onverharde wegen en paden. Van slikken en uitgestrekte polders tot duinen en kreken. Ga op buitenrit en geniet van de afwisselende natuur. Tijdens een buitenrit kan het zomaar gebeuren dat je het ene moment door de duinen rijdt en een kwartier later middenin een bos staat. Daar kunnen jullie even bijkomen onder het dichte bladerdak. Dankzij de mooi aangelegde ruiterroutes is er altijd een nieuwe route te ontdekken. Dat geldt voor Noord- en Zuid-Beveland, maar zeker ook voor Walcheren, Zeeuws-Vlaanderen, Schouwen-Duiveland en Tholen.

Rijden vanaf de manege

In Zeeland bieden tal van maneges je de mooiste routes en paarden aan. Ook voor kinderen bestaat de mogelijkheid tot het huren van een pony. Een geweldige belevenis. Zo vergeet je je vakantie in Zeeland nooit meer. Ga je graag met begeleiding de ruiterpaden op? Dat is geen probleem. Tal van manegehouders klimmen graag in het zadel om buitenritten te maken met beginners. Bij de manege kun je aangeven of je wel of geen rijervaring hebt. Zij zorgen er dan voor dat je het juiste paard krijgt, waardoor je tijdens het paardrijden in Zeeland optimaal kunt genieten. Waar je ook voor kiest in Zeeland is eindeloos rijplezier gegarandeerd!

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Paardrijden Zeeland
Direct boeken
zoek in ons aanbod