Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Zeeuwse Blauwe vlag stranden: veilig en schoon naar het strand

Zeeland telt maar liefst twintig stranden waar de blauwgekleurde vlag gehesen mag worden. Dat is fijn naar het strand gaan! Van de Brouwersdam, langs de kust van Schouwen-Duiveland, Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen, helemaal tot aan Retranchement, op de grens met België. Op tal van plaatsen wappert de Blauwe Vlag. Daar weet je zéker dat je met een gerust gevoel de zee in kan gaan.

Blue Green Holiday
De Blauwe Vlag wordt elk jaar uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Het is een internationale milieuonderscheiding, die wordt toegekend aan stranden (en jachthavens). De Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die het strand levert op het gebied van milieu- en duurzaamheidsmanagement, veiligheid, waterkwaliteit, bewustmaking en educatie, en afvalpreventie en -sortering. Voor toeristen en recreanten die Zeeland bezoeken, is de Blauwe Vlag hét herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit.

Zwemwaterkwaliteit

De Zeeuwse stranden staan garant voor urenlang zorgeloze strandpret voor jong en oud. Zwemmen is bovendien gezond en zorgt bij zomers weer voor verkoeling en plezier. Zwemwaterkwaliteit is daarom een belangrijk criterium van de Blauwe Vlag. Deze moet de EU-classificatie ‘uitstekend’ hebben.

Blue green holiday
Extra zekerheid op vakantie in Zeeland

Zeker als je op vakantie bent in een streek waar je minder bekend bent, is de Blauwe Vlag een handig hulpmiddel om een fijn strand uit te zoeken. Stranden met een blauwe vlag voldoen namelijk aan de volgende criteria:
– de kwaliteit van het zwemwater is uitstekend
– het strand wordt goed schoongehouden
– voldoende toiletten en afvalbakken op het strand
– EHBO-post aanwezig
– Er worden voorlichtingsactiviteiten georganiseerd ter bescherming van het natuurlijk milieu van zee, strand en duinen.

Hét Blauwe Vlag strand op de Bevelanden

Het Banjaardstrand aan de Veersedam tussen Kamperland en Vrouwenpolder behoort al jaren tot de schoonste en mooiste stranden van Nederland. Het is een prachtig breed en fijn zandstrand met twee unieke strandbaaien. Het Banjaardstrand is een gezellig familiestrand met genoeg sanitaire voorzieningen. Vanaf het strand heb je een fantastisch uitzicht op de imposante Oosterscheldekering. De Veerse Dam zelf is opvallend gezellig. Je vindt hier om de zoveel honderd meter een heerlijk strandpaviljoen.

Blue Green Holiday
Strandvlaggen

Een Blauwe Vlag is iets anders dan de vlaggen die gebruikt worden door reddingsbrigades.

Deze strandvlaggen worden door lifeguards gehesen, op basis van de omstandigheden ter plaatse. Zij doen dit om mensen te waarschuwen voor de risico’s die verbonden zijn aan open water. Zie je een rechthoekige vlag met een rode en gele strook? Dan betekent dit dat de reddingspost open is. Met andere woorden, in het werkgebied van de reddingsbrigade houden lifeguards toezicht. Wappert er een rechthoekige rode vlag bij het strand? Dat betekent dat de condities van het (zwem)water zeer gevaarlijk zijn. Zwemmen, baden en andere activiteiten op of in het water worden afgeraden.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Vakantiehuizen in Baarland
Direct boeken
zoek in ons aanbod