Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 30 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

 Zeeuwse voorgerechten

Wanneer u op vakantie bent in Zeeland kunt u natuurlijk genieten van Zeeuwse zilte zaligheden in bijvoorbeeld restaurants in Yerseke en restaurants in Wemeldinge. Maar het is ook erg leuk om zelf aan de slag te gaan met Zeeuwse recepten. U kunt uw producten halen bij de lokale winkels of bijvoorbeeld op de markt. Dat is nog eens echt Zeeland beleven en proeven. En u kunt de recepten natuurlijk ook thuis toepassen, zodat u Zeeland in huis haalt, wanneer u verlangt naar uw vakantie. Dit keer zetten wij een aantal Zeeuwse voorgerechten voor u op een rijtje.

Voorgerecht 1: Mosselsoep van Zeeuwse mosselen

Benodigheden:

  • 1 kilo mosselen;
  • 1 ½ L water;
  • 1 grote ui;
  • 2 preien;
  • 1 winterwortel;
  • 1 kleine knolselderij;
  • 40 gram boter;
  • ½ bosje peterselie;
  • Zout;
  • Versgemalen peper.

Bereiding:

Was de mosselen en verwijder de geopende (die als ze aangetikt worden niet sluiten), beschadigde en zwarte (zand) exemplaren. Doe de overgebleven mosselen in een pan met 1 1/2 liter water en kook ze in 10 minuten met het deksel op de pan gaar. Schep de mosselen uit het kookvocht en zeef dit. Gooi de mosselen die niet opengegaan zijn weg. Pel de ui en snijd deze in ringen. Was de preien en snijd in ringetjes. Schraap de winterwortel en snijd in dunne plakjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Verhit de boter in een braadpan en bak alle groenten 15 minuten in de hete boter. Giet er vervolgens het gezeefde kookvocht bij, breng alles aan de kook en laat de groenten op laag vuur gaar worden. Was het halve bosje peterselie, hak fijn en doe bij de soep. Haal de gekookte mosselen uit hun schelpen en doe ze in de pan. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.

Zeeuwse recepten voorgerecht mosselsoep

Voorgerecht 2: Romige mosterdsoep met Zeeuwse mosselen, Zeeuws zeekraal en Zeeuwse lamsoren

Benodigheden:

  • 1 kg mosselen;
  • 1 dl droge witte wijn;
  • 1 dl slagroom;
  • 30 gram boter;
  • 1 grote ui, gesnipperd;
  • 4 dl kruidenbouillon (van tablet);
  • 10 draadjes saffraan;
  • 100 gram zeekraal;
  • 75 gram lamsoren;
  • Zout, peper en salie.

Bereiding:

Boen de mosselen schoon. Haal de kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het werkblad niet meer sluiten eruit. Breng de mosselen met wijn en slagroom aan de kook. Laat ze met het deksel op de pan ± 5 minuten op hoog vuur koken. Schudt de pan tussendoor tot de mosselen open zijn. Schep de mosselen uit de pan en laat ze uitlekken. Neem hierna de mosselen uit de schelp en zeef het kookvocht door een doek. Verhit boter in een grote pan en bak de ui ± 5 minuten al omscheppend op laag vuur. Voeg hier de bouillon en saffraan aan toe en laat dit ± 15 minuten zacht koken. Voeg het kookvocht van de mosselen en de zeekraal aan de bouillon toe en laat dit nog ± 5 minuten zacht koken. Voeg hierna de lamsoren en mosselen aan de soep toe en verwarm dit door en door. Breng de soep op smaak met zout en peper. Bestrooi de soep als laatste met salie.

Voorgerecht 3: Gegratineerde oesters (heerlijk wanneer u geen rauwe oesters lust)

Benodigdheden:

  • 16 oesters of creuzes (de wilde oesters uit Zeeland);
  • Paar teentjes knoflook;
  • Zalmsnippers;
  • Gorgonzola;
  • Droge witte wijn.

Bereiding:

Doe de oesters in ’n mosselpan met een laagje (zee)water, en kook ze zo’n 10 minuten. Maak de oesters open. Laat ze in een schelphelft zitten (eventueel lossnijden van het spiertje), doe er wat fijngehakte knoflook op, een zalmsnipper en een stukje gorgonzola. Gooi een theelepeltje droge witte wijn over het geheel. Leg de oesters in de oven, net zolang tot de kaas is gesmolten. Een makkelijk en smakelijk voorgerecht.

Zeeuwse recepten voorgerecht gegratineerde oesters

Nog meer Zeeuwse recepten

Tot zover de Zeeuwse recepten voor wat Zeeuwse voorgerechten. Maar uiteraard snappen wij dat u, wanneer u in een vakantiewoning in Zeeland van Blue Green Holiday verblijft, u het goed wil doen en een driegangen menu op tafel wilt zetten. Daarom volgen natuurlijk ook Zeeuwse hoofdgerechten op onze site en misschien wel het lekkerste, wat Zeeuwse nagerechten. 

Mocht u vragen hebben over de producten wanneer u op vakantie bent, kunt u dit altijd vragen bij de lokale ondernemers, zij helpen u graag. En ook wij staan uiteraard voor u klaar wanneer u vragen heeft of informatie wenst tijdens uw vakantie in Zeeland.

 

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Zeeuwse_recepten
Direct boeken
zoek in ons aanbod