Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Zeildagje tijdens uw vakantie

Staat u ook wel eens jaloers te kijken, wanneer u over het water de boten ziet varen. Dat is toch ontzettend fijn en mooi, zo onbezorgd en genieten van het kabbelende water, het uitzicht en uw familie of vrienden op de zeilboot. U hoeft niet langer jaloers te zijn, want wanneer u verblijft in een vakantiewoning van Blue Green Holiday kunt u ook een dagje zeilen in Zeeland als u dit wilt. En daar heeft u absoluut geen zeilervaring voor nodig. Een dagje zeilen kunt u namelijk gewoon boeken tijdens uw vakantie.

Zeilen in Zeeland zeilboten

Zeilen op de Oosterschelde

Wanneer u bijvoorbeeld in een vakantiehuis in Yerseke of Wemeldinge verblijft is het een aanrader te gaan zeilen op de Oosterschelde, het grootste nationaal park van Nederland. Een wereld van wind en water, waar ontzettend veel te zien en te beleven valt.

Bij eb ziet u de platen en slikken, terwijl u bij vloed het spel van wind en water ervaart. U treft in het Oosterscheldegebied verschillende planten en dieren aan. Er zijn verschillende ecosystemen ontstaan door:

  • De verschillende biotopen van zout en zoet water;
  • Diep en ondiep water;
  • Sterke en zwakke stroming;
  • De aanwezigheid van slikken, schorren en kunstmatige rotskusten.

In elk klein ecosyteem gedijen andere planten en dieren.

Zeehonden in de Oosterschelde

Zeehonden kunt u met laag water zien, wanneer ze liggen te zonnen op de zandbanken, vlakbij een geul. De favoriete plekken waar ze rusten zijn op de Roggenplaat en op de kop van de Vondelingsplaat. In de Oosterschelde is een stabiele groep van rond de 150 zeehonden. Zij worden niet gehinderd door de stormvloedkering en zwemmen er gewoon door. Dit zijn vrijwel altijd “gewone zeehonden”, maar ook de grijze zeehond komt in de Oosterschelde voor. De zeehonden eten vier tot acht kilo vis per dag. Ze eten het liefst platvissen (bijv. schol en bot), die ze uit de diepe geulen halen. In het wild kunnen de zeehonden tussen de 20 en 30 jaar oud worden. Ze worden dan bijna 2 meter lang en wegen ruim 100 kilo.

Zeilen in Zeeland zeehonden in de Oosterschelde

Bruinvissen in de Oosterschelde

Behalve de zeehond komt ook de bruinvis voor in de Oosterschelde. Van een zwemmende bruinvis ziet u meestal niet meer dan het bovenste deel van de rug met de rugvin, als het dier even boven komt om te ademen. Bruinvissen springen bijna nooit boven het water uit, in tegenstelling tot de meeste dolfijnen. Daarom en omdat ze zo klein zijn, valt het niet mee om bruinvissen te zien tijdens uw zeiltocht, zeker niet bij een flinke golfslag. Een volwassen bruinvis is ongeveer 1,5 meter lang en weegt 55 kilo. Hij is van boven grijsachtig en van onder licht gekleurd. De bruinvis leeft in kleine groepen van 3 a 4 dieren.

Een dagje zeilen in Zeeland

Een dagje zeilen in Zeeland is niet alleen mogelijk op de Oosterschelde, maar ook op het Veerse Meer, de Westerschelde en de Grevelingen. Wilt u tijdens uw vakantie bij Blue Green Holiday een dagje gaan zeilen met uw familie of vrienden? Dan kunt u bijvoorbeeld een dagje zeilen met een schipper op de Oosterschelde vanuit Wemeldinge boeken. Zeilervaring is hierbij niet nodig. U kunt genieten en tevens meer leren over het zeilen. Een leuk dagje voor iedereen, waarbij u veel zult zien en zeker een mooie dag zult beleven.

Zeilen in Zeeland Oosterschelde

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Zeilen_in_Zeeland_-_zeilboten_jachthaven_Yerseke
Direct boeken
zoek in ons aanbod