Eco oester- experience

Wat is de eco oester- experience?

Wanneer u in een vakantiehuis in Zeeland verblijft ademt u niet alleen de zilte zeelucht, maar u eet ook vaak letterlijk uit de zee. Zeker in Yerseke zit u hiervoor goed, met name wanneer u een oesterliefhebber bent. Hier werden voor de kweek van oesters de oesterputten gebouwd, waar u ook een kijkje kunt nemen tijdens uw vakantie. Het is natuurlijk helemaal uniek wanneer u de omgeving waar de oesters groeien zelf kunt ervaren. En dat kan tijdens de eco- oester experience. Onder begeleiding van Ko de Oesterman loopt u mee over de slikken van de Oosterschelde. Onderweg krijgt u uitleg over de dieren en planten die u tegenkomt. En achteraf proeft u natuurlijk de verse oesters en alle andere lekkernijen uit de oosterschelde die u zelf heeft meegenomen! 

Eco oester- experience

Niet alleen oesters tijdens de eco oester- experience

Ko de Oesterman neemt u mee naar de droog gevallen Oosterschelde. Daar waar bij hoog water de vissen zwemmen en de krabben en kreeften lopen. Ontzettend leuk, want u ziet met eigen ogen wat er leeft op de bodem. Het is dus niet zo dat u tijdens deze eco oester- experience alleen maar uw eigen oesters raapt. Er liggen soms ook:

  • Mossels;
  • Kokkels;
  • Alikruiken;
  • Of andere lekkernijen uit de zee.

U ervaart echt puur natuur. En daarbij neemt echte kenner Ko u mee op pad, waardoor u alles kunt vragen en te weten kunt komen. Hij weet u echt alles te vertellen over de zeebodem en wat er in de zee leeft.

Niet alleen een uniek uitstapje 

Wanneer u met Ko de Oesterman mee gaat bent u natuurlijk verzekerd van een uniek uitstapje. Maar het is niet alleen uniek. Het is namelijk een uitstapje met verschillende facetten. Het uitstapje is:

  • Educatief;
  • Een natuurbeleving;
  • Culinair.

Daarbij bent u ook nog eens lekker bezig, dus ook voor de beweging is het een leuk uitje. Het is misschien wel een belevenis die u niet mag missen, wanneer u op vakantie bent in Zeeland. Zeg nu eerlijk: wie wil er nu niet zijn eigen plateau fruits de mer samenstellen en na hiervan een mooie foto te hebben genomen, deze lekker zelf op eten. 

Eco oester experience fruits de mer jpg

Deelnemen aan de experience

Wanneer u wilt deelnemen aan de eco oester- experience heeft u het volgende nodig:

  • Waterdichte laarzen met een stevige zool;
  • Een emmer van ca. 10 liter;
  • Stevige werkhandschoenen.

Het is helaas niet zo, dat u op vaste dagen aan kunt melden en deel kunt nemen. U kunt deze experience namelijk boeken. De tijden en dagen zijn afhankelijk van het tij, het weer en uw wensen.

Voor boekingen en informatie kunt u contact opnemen met Ko de Oesterman via: 0113 - 850750 of 06- 12667075 of neem een kijkje op de website van de eco oester- experience en vul het contactformulier in.
Ko voorziet u ook graag van informatie en beantwoordt uiteraard ook uw eventuele vragen.  

Eco oester experience 2jpg