Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Het lijkt misschien ver weg, maar vanuit Yerseke en omgeving bent u snel in Antwerpen. Deze stad in België is zeker een bezoekje waard wanneer u op vakantie bent in Zeeland in een vakantiewoning van Blue Green Holiday.

 Een dagje Antwerpen

Wanneer u met de auto op vakantie komt naar Zeeland en u verblijft in Yerseke of omgeving, rijdt u binnen 45 minuten naar Antwerpen. Een dagje Antwerpen is zeker aan te raden tijdens uw vakantie. De redenen om Antwerpen te bezoeken kunnen uiteenlopend zijn. Wanneer u graag gaat shoppen, kunt u uw hart hier ophalen. Winkelen is hier erg populair. Wanneer u van lekker eten en drinken houdt zit u ook zeker op uw plaats in Antwerpen. Er zijn tal van restaurants, horecagelegenheden en terrassen te vinden. Daarnaast heeft Antwerpen op het gebied van musea, historische gebouwen en andere hotspots echt wat te bieden. Eigenlijk is het het totaalplaatje wat een dagje Antwerpen zo aantrekkelijk maakt.

Antwerpen

Musea in Antwerpen

Antwerpen telt meerdere musea die meer dan de moeite waard zijn. Zo vindt u er:

  • Het MAS. Dit Museum aan de Stroom is sinds de opening in 2011 uitgegroeid tot één van de best bezochte musea van Antwerpen. Het hoogtepunt hier is het gratis toegankelijke panoramaterras op het MAS. Van hieraf heeft u een prachtig uitzicht over de stad en over een deel van de nieuwe haven van Antwerpen.
  • Het Plantin-Moretus. Dit originele woonhuis en atelier van de uitgeversfamilie Plantin-Moretus biedt u een unieke historische ervaring. Het is dan ook Unesco-werelderfgoed. De geschiedenis van boek, drukkunst en ondernemingszin klinkt door in het krakend eikenhout. Hier vindt u de oudste drukpersen ter wereld, en nog veel meer.
  • Red Star Line Museum. Twee miljoen passagiers maakten met de stoomschepen van Red Star Line de oversteek van Antwerpen naar Noord-Amerika. Hun verhaal, dat van de rederij die hen vervoerde en dat van de stad en de haven waaruit ze vertrokken, staan centraal in dit museum.

Natuurlijk is er nog veel meer aan musea te vinden. Met de Antwerp City Card heeft u gratis entree tot de belangrijkste musea en attracties van Antwerpen. Ook kunt u met deze kaart gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Antwerpen (bussen en trams). Op deze pagina leest u alles over de Antwerp City Card.

Bezoek de historische binnenstad van Antwerpen

Als u Antwerpen bezoekt dan mag een bezoek aan de historische binnenstad niet ontbreken. Het oude centrum van Antwerpen is in de late middeleeuwen ontstaan, wat terug te zien is in de nauwe straatjes en steegjes, grootste pleinen zoals de Grote Markt en de vele historische gevels die u hier nog terugziet. Veel toeristen bezoeken de veertiende-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal waar u onder andere enkele schilderijen van de Vlaamse kunstschilder Peter Paul Rubens kunt bewonderen. Trek voor een wandeling door het historisch centrum van Antwerpen maar een paar uurtjes uit, want er is zoveel te ontdekken.
Wilt u de belangrijke plekken niet missen? Maak dan een wandeling met een stadsgids. Dat kan bijvoorbeeld via de stad Antwerpen zelf of via Ticketbar Antwerpen waar u ook speciale wandelingen kunt boeken. Een andere leuke manier om de binnenstad van Antwerpen te ontdekken is op de fiets. Dat kunt u op eigen houtje doen, maar een aanrader is om dat met een ervaren Nederlandstalige gids te doen. Dat kan met de Antwerpen fietstour van Baja Bikes. In pakweg twee uur krijgt u veel te zien en te horen over Antwerpen. Reserveren is verplicht, maar u mag altijd gratis annuleren als u dat wilt. Bekijk alle info over de Antwerpen fietstocht.

Antwerpen winkelen

Winkelen in Antwerpen

Shoppen in Antwerpen is erg populair. Het is een waar winkelparadijs waar u goed terecht kunt voor de laatste mode, leuke accessoires, antiek en curiosa en de beste delicatessen, Belgische bieren en allerlei leuke hebbedingetjes. De bekendste winkelstraat is de Meir. Hier zitten vooral de grote ketens en warenhuizen. Zo is hier bijvoorbeeld de Primark gevestigd. Voor de wat meer exclusieve winkels gaat u naar de Schuttershofstraat, Hopland en de Huidevettersstraat. Aan de Nationalestraat vindt u meerdere goede modeboetieks. Het mooiste winkelcentrum is Shopping Stadsfeestzaal, met de hoofdingang aan de Meir. Wilt u op een zondag winkelen in Antwerpen? Iedere eerste zondag van de maand is het koopzondag in het centrum van Antwerpen.

Kortom u kunt wel lezen dat een dagje Antwerpen vanuit uw vakantiewoning bij Blue Green Holiday echt de moeite waard is. Heeft u tijdens uw vakantie vragen of wenst u informatie over een bezoekje aan Antwerpen? Vraag het ons gerust, wij helpen u graag.

 

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Antwerpen_stadhuis
Direct boeken
zoek in ons aanbod