Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

De stad met vele bezienswaardigheden

Een bezoekje aan Middelburg, waar de attracties en vele bezienswaardigheden op loopafstand rond het winkelhart liggen, is zeker de moeite waard tijdens uw vakantie.

De stad met vele bezienswaardigheden

Een bezoekje aan Middelburg, waar de attracties en vele bezienswaardigheden op loopafstand rond het winkelhart liggen, is zeker de moeite waard tijdens uw vakantie bij Blue Green Holiday.

Middelburg tijdens uw vakantie bij Blue Green Holiday

Geschiedenis van Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en ligt op Walcheren. Het is een monumentale stad met veel historische gebouwen. De stad kent een rijke geschiedenis die u nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet.
Middelburg heeft zijn naam te danken aan het feit dat het ooit de middelste burcht van Walcheren was. In de 9e eeuw, toen de Vikingen Europa binnentrokken, werd op Walcheren een ringwalburg opgeworpen. Middelburg was de middelste en kreeg daarom zijn naam. Toen het gevaar geweken was, ontwikkelde de stad zich tot handelscentrum. In 1217 kreeg Middelburg stadsrechten.
Ten tijde van de VOC was Middelburg, na Amsterdam, de belangrijkste stad van Nederland. In 200 jaar tijd werden er ruim 300 nieuwe schepen gebouwd op de scheepswerven. Deze schepen vertrokken naar Azië om handel te drijven in specerijen, textiel en porselein. In het centrum van Middelburg zijn nog steeds panden te zien die herinneren aan deze gouden periode.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Middelburg veel te lijden gehad. Een bombardement in 1940 legde een groot deel van de stad in de as. Daarna is Middelburg weer opgebouwd in traditionele stijl.
Wilt u meer weten over de historie van Middelburg en Zeeland? Breng dan zeker een bezoekje aan het Zeeuws Museum in Middelburg.

Tal van bezienswaardigheden

Wanneer u verblijft in een vakantiewoning van Blue Green Holiday is een bezoekje aan Middelburg zeker aan te raden, vooral wanneer we het over bezienswaardigheden hebben. Deze stad heeft namelijk tal van bezienswaardigheden.
Een mooi beeld is het vijfteinde- eeuws stadhuis van Middelburg met zijn prominente plaats op de Markt. Het stadhuis wordt vandaag de dag nog voor enkele officiële gelegenheden gebruikt zoals trouwerijen en het ontvangen van officiële gasten. In een deel van het stadhuis is tegenwoordig de Roosevelt Academy gevestigd. Er worden met regelmaat rondleidingen in het stadhuis gehouden.

Lange Jan

Niet te missen in Middelburg is de Lange Jan, welke midden in het historische centrum staat. De toren is 90,5 meter hoog en één van de populairste attracties in Middelburg. De toren kan namelijk tot ongeveer de helft beklommen worden. De 207 treden leiden u naar een plateau wat opengesteld is voor het publiek. Vanaf dit plateau heeft u een prachtig zicht over de stad en zijn omgeving. Bij helder weer kunt u zelfs de verschillende eilanden die bij Zeeland horen zien liggen.

Bezoek de Lange Jan in Middelburg tijdens uw vakantie bij Blue Green Holiday

De Kloverniersdoelen

Ook de kloveniersdoelen zijn een bezoekje waard, waar tevens de inwendige mens verzorgd kan worden. De Kloveniersdoelen zijn gebouwd in de eerste helft van de zeventiende eeuw als oefenruimte van de kloveniers. Kloveniers waren in de zeventiende eeuw schutters die met de bus schoten. De Kloveniersdoelen van Middelburg hebben een typische Vlaamse gevel die zich kenmerkt door de rood wit geschilderde luiken. Sinds 2013 is er wederom een horeca gelegenheid gevestigd in het gebouw. Er is tevens een kleine bioscoop in het gebouw. In deze bioscoop is plaats voor bijna honderd personen. In de bioscoop worden voornamelijk Art House films vertoond.

En dan zijn deze drie nog maar een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden in Middelburg. Wanneer u tijdens uw vakantie in Zeeland een bezoekje brengt aan Middelburg kunt u uw ogen de gehele dag de kost geven.

Attracties in Middelburg

Het leuke aan Middelburg is dat er niet alleen bezienswaardigheden zijn, maar ook tal van attracties. Gaat u dus een dagje naar Middelburg met het gezin? Dan kunt u dit leuk combineren, door bijvoorbeeld in de ochtend het historische centrum of verschillende gebouwen te bezoeken en in de middag een leuke attractie aan te doen, wat de kinderen zeker zullen waarderen.

Rondvaart Middelburg

Een rondvaart door het historische centrum van Middelburg is leuk voor jong en oud. Tijdens een rondvaart door het historische centrum van Middelburg komt u veel te weten over het rijke verleden van deze stad. Langs de route passeert u prachtige oude gebouwen en voormalige pakhuizen die het VOC verleden van Middelburg symboliseren. Een deskundige gids vertelt tijdens de tocht alles over het heden en verleden van Middelburg. U passeert tevens enkele bruggen, waarvan sommige erg laag zijn en u soms zelfs even moet bukken. Het opstappunt van de route is te vinden aan de kaai van de straat Achter de Houttuinen vanaf hier neemt de schipper u mee door het historische centrum van Middelburg. Vanuit Middelburg worden er ook rondvaarten over het Veerse Meer georganiseerd. Deze rondvaart zal iets meer dan drie uur in beslag nemen.

Rondvaart Middelburg tijdens uw vakantie bij Blue Green Holiday

Mini Mundi

Een bezoekje aan het familiepretpark Mini Mundi is ook zeer de moeite waard. U vindt het park aan de rand van Middelburg op het Zeeland Entertainment Park, ofwel ZEP. Mini Mundi is het voormalige miniatuur Walcheren dat is uitgebreid met een attractiepark en een binnenspeeltuin.In het park zijn onder andere miniaturen te vinden van de Oostkerk, het stadhuis van Middelburg en het Arsenaal in Vlissingen. Het attractiepark van Mini Mundi bestaat uit een binnen- en een buitenspeeltuin, een achtbaan, een schommelschip en nog veel meer attracties. Zeker voor kleine kinderen is dit erg leuk.

Glow Golf Middelburg

Op het ZEP vindt u ook Glow Golf Middelburg. Hier speelt u minigolf (of midgetgolf) tussen de olifanten, tijgers en apen. De Glow-in-the-Dark minigolf baan van 18 holes is volledig overdekt. U speelt in een uniek decor met levensgrote 3-dimensionale dieren. Het parcours wordt met black lights verlicht. GlowGolf Middelburg is een geweldig uitje voor jong en oud.

Weekmarkt in Middelburg

Iedere donderdag vindt u op de Markt in Middelburg de weekmarkt. Hier kunt u struinen langs tal van kraampjes, met o.a. fruit, noten, kaas, stroopwafels, maar ook kleding, zonnebrillen en andere accessoires. Rondom de markt vindt u tal van horecagelegenheden, waar u in het voorjaar en de zomermaanden heerlijk kunt genieten op de uitgebreide terrassen. Middelburg is sowieso rijk aan vele restaurants en andere horecagelegenheden.
Ook vindt u op de Markt in Middelburg de “Fontein”, een leuk kunstobject. De naam fontein lijkt in eerste instantie wat vreemd gekozen voor twee stoelen die aan weerszijde van een sokkel staan met hierop een miniatuur van de markt met in het midden het stadhuis van Middelburg. In de sokkel zijn twee kijkgaten met hieronder de tekst neem een kijkje in riolering van Middelburg. Hiervoor moet u plaatsnemen op de stoel, eenmaal plaatsgenomen begint het water onderuit uw stoel te stromen. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige hilariteit bij de omstanders. Het kunstwerk zorgt bij veel kinderen voor de nodige verwarring. Want waar komt dat water toch vandaan.

Een dagje Middelburg tijdens uw vakantie

Zoals u kunt lezen is het zeker de moeite waard een dagje uit te gaan naar Middelburg tijdens uw vakantie bij Blue Green Holiday. Deze stad is vanuit Zuid- Beveland makkelijk te bereiken. Zo kunt u vanaf o.a. Yerseke, Goes en Kapelle naar Middelburg met de trein. Dat maakt een dagje uit natuurlijk nog leuker. Maar ook met de auto is Middelburg binnen 20 tot 30 minuten te bereiken vanuit uw vakantiehuis.
Misschien wilt u nog wat meer informatie over deze stad, alvorens u een dagje uit plant. Stel ons dan gerust uw vragen tijdens uw vakantie. Wij beantwoorden uw vragen graag en geven u alle benodigde informatie.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Stadhuis Middelburg
Direct boeken
zoek in ons aanbod