Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Wanneer u op vakantie bent in een vakantiehuis van Blue Green Holiday in Zeeland, kunt u veel ondernemen en bezichtigen op Zuid- Beveland. Een uitstapje naar Noord- Beveland is ook zeker de moeite waard. Wij vertellen u er graag meer over.

Het eiland Noord- Beveland

Tijdens uw vakantie in Zeeland zijn er genoeg uitjes in Yerseke en omgeving. Wellicht wilt u nog veel meer zien van Zeeland. Een uitstapje naar Noord- Beveland is dan ook zeker de moeite waard. Het is het op één na kleinste eiland van de provincie Zeeland  Dit ligt tussen de Noordzee, Nationaal Park Oosterschelde en het Veerse Meer. U krijgt er een echt eiland gevoel. U kunt er genieten van strand, water, mooie fietsroutes en unieke plaatsjes zoals Kamperland en Kortgene. Maak eens een uitstapje vanuit uw vakantiehuis bij Blue Green Holiday en ontdek Noord- Beveland.

Geschiedenis van Noord- Beveland

Ook Noord- Beveland bestond, net als vele delen van Zeeland, uit kleine eilandjes. Het ontstaan van Noord-Beveland kent een geschiedenis van inpolderingen, stormvloeden, dijkbreuken en dijkvallen. Vanaf de 11de eeuw woonden er al mensen op Noord-Beveland. In die tijd werden de eerste dijken aangelegd. Men woonde vaak op hooggelegen schorren en terpen en na de eerste inpolderingen ontstonden de eerste woonkernen met bebouwing. De beruchte Felixvloed van 1532 vaagde echter alles weg. Alleen de kerktorens van Kortgene en Wissenkerke staken nog boven het water uit. Ruim zestig jaar later werd Noord-Beveland weer deel voor deel ingepolderd, waarna eerst de dorpen Colijnsplaat en Kats en later de overige delen ontstonden.Oorspronkelijke landschapselementen zoals inlagen en boomdijken zijn nog bewaard gebleven. Tot 1960 was Noord-Beveland alleen met de boot bereikbaar. Tegenwoordig zijn er goede verbindingen met het vaste land via o.a. de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering.

Noord Beveland bezoeken tijdens uw vakantie bij Blue Green Holiday Zeelandbrug

Ontdek Noord- Beveland

Het eiland heeft een geweldig mooi en uitgestrekt buitengebied. Te voet of op de fiets krijgt u een prima indruk van het mooie landschap met haar inlagen en dijken. Inlagen, die op dit eiland ook wel kupen worden genoemd, zijn kleine stroken grond tussen twee dijken in. Op sommige plaatsen waar voor dijkdoorbraken werd gevreesd, werd verder in het land een reservedijk aangelegd die men de inlaagdijk noemde. Om die dijk aan te leggen werd veel grond gebruikt uit de inlaag, waardoor deze lager gelegen is. De noordelijke kust van het eiland, tussen de Oosterscheldekering en Colijnsplaat bestaat uit een aaneengesloten serie van inlagen. Hierdoor is een landschapsbeeld ontstaan. Het varieert van moerassig gras- of rietland tot open water.

Ontdek Noord- Beveland en ga er te voet op uit. Er is een uitgebreid netwerk van wandelpaden aangelegd van ruim 150 km. Hiervan is 64 km onverhard. Maar ook aan fietsers heeft Noord-Beveland veel te bieden. Wat voor wandelaars is uitgestippeld bestaat ook voor fietsers. Er zijn verschillende mooie en leuke fietsroutes op Noord- Beveland die u langs verschillende dorpen brengen.

Het eiland kent zes dorpskernen, namelijk: Kamperland, Kortgene, Colijnsplaat, Wissenkerke (de hoofdstad), Kats en Geersdijk en de buurtschappen Plankendorp en Stroodorp. Zij hebben elk hun eigen karakter en  dragen bij aan de gevarieerdheid van het eiland. Wij lichten hieronder de populaire plaatsen Kamperland en Kortgene kort voor u uit.

Noord Beveland Veerse Meer

Kortgene

Door de ligging aan het Veerse Meer heeft Kortgene zich ontwikkeld als een toeristische trekpleister.  De haven Delta Marine heeft zo’n 700 ligplaatsen waardoor er veel watersporters naar Kortgene komen.
In het hart van Kortgene vindt u diverse winkeltjes, een supermarkt, een ambachtelijke slager, een bakker en nog veel meer!
Aan het begin van Kortgene staat Molen de Korenbloem. In 2011 is de restauratie aan deze molen voltooid. Het is een pronkstuk voor het dorp Kortgene! Er wordt divers meel gemalen wat te koop is in het winkeltje. Tarwe-, rogge-, spelt- en pannenkoekenmeel, maar ook vele leuke creatieve, handgemaakte cadeau artikelen. De molen is te bezichtigen op zaterdag en als de molenaar aanwezig is, vertelt hij graag over de Korenbloem!
Tijdens een uitstapje naar Noord- Beveland is een bezoekje aan Kortgene dus ook zeker de moeite waard. Ook hier valt genoeg te zien en te beleven.

Kamperland

Kamperland is de grootste kern op het eiland Noord- Beveland. Het ligt direct aan het Veerse Meer, tegenover de stad Veere. Het is er ideaal voor watersporters en strandliefhebbers.
In en aan het nabijgelegen Veerse Meer kan men uitstekend zwemmen, zonnen, zeilen en surfen. De wereldberoemde Oosterschelde stormvloedkering ligt op nauwelijks vijf minuten rijden. Een bezoek aan deze spectaculaire waterkering hoort er eigenlijk bij wanneer u op vakantie bent in Zeeland.. Op het naastgelegen ex-werkeiland Neeltje Jans krijgt u uitleg over het waarom en het hoe van de Deltawerken. Voor kinderen is het waterpark op Neeltje Jans helemaal een feest. De waterglijbaan, de waterspeelplaatsen het walvispaviljoen zijn maar een paar voorbeelden waarin ze zich kunnen uitleven.
In het centrumvan Kamperland vindt u tal van winkels, variërend van modezaak tot viswinkel en van chocolaterie tot supermarkt. Houdt u van lekker eten en drinken? Dan kunt u uw hart ophalen in een aantal goede restaurants. Ook de terrassen zijn meer dan uitnodigend.

Gaat uw hond mee op vakantie naar Zeeland? Dan is Kamperland ook een leuk dagje uit. Spelen op het strand, zwemmen in het Veerse Meer en wandelen over de mooie wandelroutes. Let wel altijd op of de hond los mag en in het hoogseizoen ook toegestaan is op het strand overdag.

Noord Beveland vakantie met hond in Zeeland zwemmen bij Veerse Meer

Voor jong, oud en uw viervoeter is een dagje Kamperland een leuk dagje uit tijdens uw vakantie bij Blue Green Holiday.

Meer tips over Noord- Beveland

Verblijft u in een vakantiewoning van Blue Green Holiday en wilt u meer tips over Noord- Beveland? Vraag het ons gerust. Wij vertellen u graag meer en voorzien u graag van alle informatie die u nodig heeft.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Noord-Beveland-watersport-Kamperland-Kortgene
Direct boeken
zoek in ons aanbod