Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

De stad met mooie boulevard

Deze stad aan zee heeft een hoop te bieden in Zeeland. U vindt er een mooie boulevard, strand, winkels, restaurants en vele bezienswaardigheden.

Geschiedenis

In 620 was de naam Vlissingen al bekend. Het was toen een vissersgehucht. In 917 was er sprake van de bouw van een dorp. De strategische ligging van Vlissingen wekte vooral de belangstelling van de ‘landsheren’. Floris V kocht Vlissingen in 1294. Zijn opvolger Willem III verleende in 1315 stadsrechten. Vlissingen was het centrum van de (haring)visserij, handel en scheepvaart. Maar ook van de kaapvaart en slavenhandel. Dit bleef ook zo in de eeuwen erna. In de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar beschadigd door bombardementen, waarbij de zeedijk onder water werd gezet. Na de oorlog werd de stad terug opgebouwd en in de jaren ’60 het zeehaven- en industriegebied ‘Vlissingen-Oost’ ontwikkeld. In de jaren ’60, ’70 en ’80 breidde Vlissingen verder uit in noordelijke richting. In de jaren ’90 werden het centrum en de boulevards van Vlissingen geheel vernieuwd. Er kwamen toeristische attracties, nieuwe woningen, een overdekt winkelcentrum en overkapte winkelstraten.  Dit is hoe Vlissingen er nu uitziet en bekend staat.

Vlissingen boulevard avond bezoek de boulevard Vlissingen tijdens uw vakantie bij Blue Green Holiday

Boulevard en strand

Vlissingen is een populaire kustplaats en staat bekend om zijn boulevard. Dit is de langste zeeboulevard van Nederland. Het strandbad ligt hierlangs, dus u vindt er geen duinen, buitenom het Nollestrand. Vlissingen kunt u een beetje vergelijken met kustplaatsen aan de Vlaamse kust: een strand aan een brede boulevard, met hier een groot aantal hoge gebouwen (flats en appartementen) en huizen dichtbij zee en strand.
Bij de stranden vindt u eigenlijk alle faciliteiten die u maar kunt bedenken:

  • Strandpaviljoens en restaurants;
  • Douches;
  • Toiletten;
  • En gemakkelijk bereikbaar met rolstoel of kinderwagen vanaf de boulevard.

U kunt wanneer u op het strand zit de schepen als het ware aanraken. Dit houdt wel in, dat u goed moet opletten met zwemmen in de zee in de zomer. De langsvarende schepen zorgen voor hoge golven en een sterke stroming. Volg altijd de aanwijzingen van de borden en de strandwacht op.

Bezienswaardigheden

Bent u op vakantie in een vakantiewoning van Blue Green Holiday en wilt u een dagje cultuur snuiven op Walcheren? Dan leent Vlissingen zich hier goed voor. Deze stad telt maar lieft 300 (!) monumenten. Vlissingen wordt getypeerd als een moderne stad met een oude kern. U vindt er verschillende attracties voor jong en oud.

Zo is het Arsenaal in Vlissingen ontzettend leuk om samen met uw kinderen te bezoeken. In dit maritieme museum vindt u allerlei informatie over het leven in en rond het water. De bijbehorende uitkijktoren biedt hierbij een schitterend uitzicht over Walcheren, de Westerschelde en de Noordzee.

Ook Iguana, het opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en geleedpotigen, is zeker een bezoekje waard. De kinderen vinden dit vaak een erg leuk uitstapje.

Vlissingen Iguana reptielen opvang bezoeken tijdens uw vakantie bij Blue Green Holiday

Een bezoekje aan het Zeeuws Maritiem MuZEEum is ook zeker aan te raden. Hier vindt u een relatief grote collectie, met bijna 20.000 voorwerpen van verschillende eigenaren. De collectie is voornamelijk historisch en maritiem van aard. De zee-archeologische collectie is qua omvang en variëteit één van de belangrijkste in Nederland. Michiel de Ruyter speelt hier een belangrijke rol. Deze bekende Nederlandse zeeheld is geboren in Vlissingen. Het museum heeft ook een van de grootste collecties voorwerpen uit een VOC-schip in Nederland.

De Slag om de Schelde

In 2019 is het 75 jaar geleden dat Vlissingen werd bevrijd tijdens de Slag om de Schelde. Een tot voor kort vrijwel vergeten slag, waar Vlissingen een centrale plaats was en die Vlissingen ook zwaar getroffen heeft. Gezien de betekenis en de (internationale) uitstraling van deze Slag om de Schelde staat 2019 het hele jaar in het teken van deze gebeurtenis. Daarom worden er in 2019 diverse activiteiten georganiseerd. Bent u op vakantie in Zeeland en wilt u een activiteit bezoeken? Kijk dan of er activiteiten rondom de Slag om de Schelde zijn, die u graag wilt bezoeken.

Nog veel meer in en rondom Vlissingen

Wanneer u een dagje naar Vlissingen gaat is er nog veel meer te zien en te beleven buitenom bezienswaardigheden, strand en de boulevard. Zo kunt u er ook mooie wandelingen en fietstochten maken. Houdt u van duinen? Dan kunt u vanuit Vlissingen langs de duinen fietsen richting bijvoorbeeld Dishoek en Zoutelande. U kunt dan voor de afwisseling terug fietsen over de smalle polderwegen, langs velden, boerderijen en andere dorpjes op Walcheren.
Wie graag winkelt zit ook goed in Vlissingen. In de overdekte winkelstraten vindt u verschillende (kleding)winkels, die goed zijn voor een middagje shoppen.
Vanuit Vlissingen kunt u ook heel gemakkelijk naar Zeeuwse- Vlaanderen met het fiets- voetveer. Dit is de veerdienst tussen Vlissingen en Breskens.
Kortom wanneer u een uitstapje maakt naar Vlissingen vanuit uw vakantiewoning in Yerseke, kunt u genoeg ondernemen en beleven.

Vlissingen bezoek Arsenaal tijdens uw vakantie bij Blue Green Holiday in Zeeland

Tijdens uw vakantie in Zeeland een uitstapje naar Vlissingen

Houdt u van afwisseling, zoals strand, cultuur maar ook fietsen en wandelen? Dan is een vakantie in Zeeland zeker aan te raden. Wanneer u verblijft in een vakantiehuis van Blue Green Holiday kunt u genieten van al het moois wat Zeeland te bieden heeft. Hiertoe behoort natuurlijk ook een uitstapje naar Vlissingen met een diversiteit aan mogelijkheden. In Zeeland bent u verzekerd van een vakantie waar u zich zeker niet zult vervelen.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Vlissingen_-_haven_-_bezoek_Vlissingen_vanuit_uw_vakantiewoning_bij_Blue_Green_Holiday
Direct boeken
zoek in ons aanbod