Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Kortgene, in het Zeeuws uitgesproken als Kortjeen, is een levendig watersportdorp. Kortgene ligt aan het Veerse Meer. Dit Noord—Bevelandse dorp is daardoor een populaire bestemming voor watersporters. Logisch, met zoveel water voor de deur is er van alles te beleven! Toch is Kortgene ook een aanrader voor wie geen waterrat is. ‘Eindeloos eiland’ Noord-Beveland is een allemansvriend en heeft je in elk seizoen iets te bieden.

Veerse Meer is een watersport walhalla

In Kortgene ervaar je het unieke eilandgevoel van Noord-Beveland. Kortgene en het Veerse Meer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het Veerse Meer is een waar watersport-walhalla. Je kunt hier van alles beleven op, rond en in het water! Zo vind je rond het Veerse Meer tal van zeil- en surfscholen. Superleuk om daar tijdens je vakantie wat lessen te boeken. Door de ondiepe oevers en het ontbreken van getijdenstroom is het Veerse Meer perfect water om zorgeloos van te genieten met kinderen. Zwemmen, kiten, surfen, suppen of tochtjes maken met een rubberbootje: wat ga jij doen? Een leuk uitje is ook om de fiets- en voetveer te nemen. Je vaart dan vanaf Kortgene naar Wolphaartsdijk en kijkt je ogen uit. Het Veerse Meer wordt namelijk druk bevaren door zeilboten en motorbootjes. Daarom ook ligt jachthaven Delta Marina in Kortgene ’s zomers vol met boten. Vind je het leuk om zelf een boot te huren? Doen! In het Veerse Meer zijn tal van eilanden open voor publiek. Even aanleggen dus, want je vind daar onder andere speelweides en wandelbossen; superleuk voor een onvergetelijk dagje uit.

Kortgene molen

Kortgene heeft oudste monument van Noord-Beveland

Als je in Kortgene aankomt via de Hoofdstraat passeer je de fraai gerestaureerde molen De Korenbloem. Deze molen komt uit 1873 en is in volle glorie hersteld. De molen en de molenwinkel zijn elke zaterdag open.  Ook de molenaars zijn er dan. Op andere dagen kun je de molen zien draaien om tal van heerlijke producten te maken. Bijzonder is dat Kortgene de enige plaats op Noord-Beveland is, die ooit stadsrechten kreeg. De oude kerktoren is het enige op het eiland overgebleven middeleeuwse gebouw. Opvallend, want deze heeft de stormvloeden overleefd, die het dorp compleet hebben verwoest. De Nicolaaskerk is daarmee het oudste monument van Noord-Beveland. In de toren hangt een klok die de naam ‘Suzanne’ draagt. Deze klok, die ruim 900 kilo weegt, werd door admiraal Cornelis Tromp in 1674 in Frankrijk buitgemaakt. Hij schonk de klok aan Kortgene. Tijdens de Tweede Wereldoorlog namen de Duitse bezetters de klok mee om te worden omgesmolten. Echter, het schip waarop ‘Suzanne’ werd vervoerd, zonk op het IJsselmeer. Na de oorlog werden het schip en  de klok bij toeval ontdekt. De klok kreeg natuurlijk haar plaats in de toren terug.

Kortgene Veerse Meer

Kortgene heeft zoveel te bieden

Het centrale element in Kortgene is de rechte, brede Hoofdstraat die van de kerk landinwaarts loopt. In het zomerseizoen is het gezellig druk in deze Hoofdstraat en Kaaistraat richting het water. Hier vind je tal van aantrekkelijke winkels en horecazaken. Verder is er iedere zaterdag een kleine markt op het plein bij de kerk. Leuk om langs te struinen en bij de verschillende kramen verse, lokale producten te kopen. De restaurants in Kortjeen zijn de perfecte begin- of eindpunten voor een wandel- of fietstocht over het eiland. Het eiland heeft tal van leuke dijkweggetjes en bied je unieke uitzichten over het Veerse Meer en de Oosterschelde. En er is een heuse mountainbikeroute. In de natuurgebieden Goudplaat en Schotsman kun je zomaar paarden, herten en runderen spotten. Genoeg te beleven dus in Kortgene!

 

 

 

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Vakantiehuizen in Kortgene
Direct boeken
zoek in ons aanbod