Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Parel aan de Oosterschelde!

Het dorpje Wemeldinge wordt met recht de parel aan de Oosterschelde genoemd.

Karakteristiek dorp in Zeeland

Er zijn veel karakteristieke Zeeuwse kenmerken bewaard gebleven in het dorp. Wemeldinge heeft een oude en rijke historie. Het is al in de 11e eeuw ontstaan. Een eeuw later is het dorp na een overstroming verplaatst naar een nieuw aangelegde dijk, de huidige Dorpsstraat met de imposante rij leilinden. Dit oude deel van het dorp is ‘beschermd dorpsgezicht’.

blue green holiday wemeldinge dorpstraat

De jachthaven van Wemeldinge

Rond het sluizencomplex in Wemeldinge ontstond veel bedrijvigheid toen het Kanaal door Zuid-Beveland in 1866 open ging. Het dorp werd dan ook uitgebreid in de richting van het kanaal. In 1994 werd de loop van het kanaal weer gewijzigd en verdween de drukte rondom de sluizen. In de afgelopen jaren is het complex omgevormd tot een moderne jachthaven.

blue green holiday wemeldinge jachthaven

Een welvarend dorp met een prachtige omgeving

Wemeldinge, één van de kernen van de gemeente Kapelle, ontwikkelde zich in de loop der eeuwen van een welvarend dorp met scheepvaartbelangen, agrarische activiteiten waaronder akkerbouw, veeteelt en fruitteelt tot een uiterst aantrekkelijk recreatiegebied. De prachtige omgeving van Wemeldinge nodigt uit voor heerlijke fiets- en wandeltochten. Er is onder meer een fietspad bovenop de dijk langs de Oosterschelde. Of wat dacht u van een wandeling langs de waterlijn en in de jachthaven, fietsen door de fruitboomgaarden of een tochtje naar het stadje Goes. Ook een bezoek aan de buren, het bekende mosseldorp Yerseke, mag niet ontbreken.

blue green holiday wemeldinge kanaal

Veel mogelijkheden voor vakantiegangers in Wemeldinge

In Wemeldinge zijn bovendien voortreffelijke restaurants  en een moderne jachthaven. De gunstige ligging aan het Nationaal Park Oosterschelde, in de prachtige, groene omgeving, die bekend staat als ‘de bloesem van Zeeland’, biedt bovendien volop mogelijkheden voor watersportactiviteiten, zoals zwemmen, zeilen, vissen en duiken.

De gezelligheid van het historische dorpje Wemeldinge, het zoute water van de mooie Oosterschelde en de ongerepte Zeeuwse natuur. Voor liefhebbers van rust en ruimte is het een prachtige omgeving.

blue green holiday wemeldinge molen

In de omgeving van Wemeldinge kunt u echt tot rust komen

Het is een dorp dat haar eigen karakter heeft behouden, geen massatoerisme kent, maar uitstekend geschikt is voor de vakantieganger die de zonnige Zeeuwse kust opzoekt en tegelijkertijd van rust houdt en graag uitstapjes maakt in de omgeving. Zou u hier graag vakantie willen vieren? Wij helpen u graag met het vinden en boeken van een fijn vakantiehuis in Wemeldinge en omgeving.
blue green holiday wemeldinge natuur

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

blue-green-holiday-wemeldinge
Direct boeken
zoek in ons aanbod