Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Populaire bestemming voor watersporters

Direct aan het Veerse Meer ligt Wolphaartsdijk. Een populaire bestemming voor watersporters. Maar ook als u geen watersporter bent, beleeft u hier een veelzijdige vakantie.

Populaire bestemming voor watersporters

Direct aan het Veerse Meer ligt Wolphaartsdijk. Een populaire bestemming voor watersporters. Maar ook als u geen watersporter bent, beleeft u hier een veelzijdige vakantie.

Wolphaartsdijk beleef hier uw vakantie in een vakantiehuis van Blue Green Holiday zeilen op Veerse Meer

Geschiedenis van Wolphaartsdijk

Het dorp Wolphaartsdijk werd ooit Oosterland genoemd. Tot halfverwege de 20ste eeuw heette het Oostekerke en werd er tussen haakjes Wolphaartsdijk achter de naam vermeld. In de volksmond werd het dorp al veel eerder Wolphaartsdijk genoemd, dus de naam is in 1960 definitief Wolphaartsdijk geworden.
Net als veel plaatsen in Zeeland werd ook Wolphaartsdijk zwaar getroffen door de Watersnoodramp in 1953. In het dorp kwamen 14 mensen om en veel vee verdonk. Als gevolg van de ramp werden de Deltawerken uitgevoerd. De Zandkreekdam en de Veerse Gatdam zorgden voor het ontstaan van het Veerse Meer. Ook werd de veerdienst Wolphaartsdijk – Kortgene opgeheven, omdat Noord- Beveland geen eiland meer was.

Recreatie aan het Veerse Meer

Door de ligging aan het Veerse Meer heeft Wolphaartsdijk veel havens en recreatiemogelijkheden. U vindt er een zeilschool en verschillende watersportwinkels. Recreatiegebieden “De Piet” en de “Schelphoek” zijn populaire gebieden bij zowel toeristen als de Zeeuwen zelf.

Wolphaartsdijk beleef hier uw vakantie in een vakantiehuis van Blue Green Holiday zeilen bij zeilschool

Verken de omgeving eens per fiets

Wanneer u geen watersporter bent, of ook eens iets anders wilt tijdens uw vakantie op Zuid- Beveland, is het verkennen van de omgeving van Wolphaartsdijk per fiets zeker een aanrader. In Wolphaartsdijk en de dorpen rondom dit Zeeuwse dorp vindt u karakteristieke gebouwen. Zo kunt u fietsen langs:

Naast het bezoeken van verschillende bezienswaardigheden en gebouwen is ook een rondje met het pontje een aanrader. Daar waar de veerdienst Wolphaartsdijk – Kortgene werd opgeheven, kunt u nu met het fiets- voetveer Wolphaartsdijk – Kortgene heen en weer. U kunt dan eventueel ook een kleine fietsroute maken over de Zandkreekdam. En wanneer u een fanatieke fietser bent, behoort een lange route om het Veerse meer van zo’n 65 kilometer ook tot de mogelijkheden.

De Kiekendiefpad route wandelen

We hebben u al eerder verteld, dat u tijdens een vakantie op Zuid- Beveland heerlijk kunt wandelen. Dat kan dus ook in de omgeving van Wolphaartsdijk. Hier vindt u het Kiekendiefpad. Wanneer u deze route loopt, maakt u op aantrekkelijke wijze kennis met het buitengebied van de gemeente Goes. Het pad loopt over boerenland en grasdijken, zoals heggen en ingezaaide akkerranden. Daarnaast volgt het Kiekendiefpad de oever van de kreek de Schenge, het Veerse Meer en de Oosterschelde. Ook komt het pad door het authentieke kerkringdorp Oud- Sabbinge, het levendige Wolphaartsdijk met zijn jachthaven, het langs het kanaal gelegen Wilhelminadorp en de historische binnenstad van Goes. Ruim eenderde van het Kiekendiefpad is speciaal opengesteld voor wandelaars. Gedurende de route wandelt u voornamelijk over halfverharde en onverharde paden, of over stille landbouwweggetjes. Het is een mooie, wandelroute die u zeker als wandelaar moet hebben gevolgd tijdens uw vakantie in Zeeland.

Wolphaartsdijk beleef hier uw vakantie in een vakantiehuis van Blue Green Holiday Wilhelminadorp tijdens Kiekendiefpad

Vakantie aan het strand

Wanneer u in Wolphaartsdijk of omgeving op vakantie bent, kunt u in de zomer wel degelijk spreken van vakantie aan het strand. Zo kunt u heerlijk zonnen en zwemmen aan het strand bij de Schelphoek. Het water is langs het strand ondiep, dus hier is het spetteren en spelen voor de kinderen. Gaat uw hond mee op vakantie? Die kan ravotten op het strand en natuurlijk is het heerlijk wandelen langs het Veerse Meer. En ook te paard kunt u van het water en het strand genieten. Klinkt allemaal heerlijk toch? Lijkt een vakantie naar Wolphaartsdijk uw wel wat? Zou u hier graag genieten van Zeeland, Zuid- Beveland en de complete omgeving? Dan helpen wij u graag met het vinden en boeken van uw vakantiehuis in Zeeland, zodat u een onvergetelijke vakantie zult beleven.

Wolphaartsdijk beleef hier uw vakantie in een vakantiehuis van Blue Green Holiday paarden op het strand

 

 

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Wolphaartsdijk-beleef-hier-uw-vakantie-in-een-vakantiehuis-van-Blue-Green-Holiday-zeilen-op-Veerse-Meer
Direct boeken
zoek in ons aanbod