Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Is het te fris om buiten te zwemmen? Dan kun je terecht in één van de mooie zwembaden. We tippen je in deze blog de leukste stranden en zwembaden van de Bevelanden.

De stranden van Wemeldinge en Yerseke

Het Damse strand in Yerseke is de ideale plek om te zwemmen, omdat er een duidelijke grens aangegeven wordt tussen zwem- en vaarwater met een felgekleurde ballenlijn. Ook valt hier voor kinderen van alles te ontdekken tussen de stenen, zoals krabben, kreukels, oesters en garnaaltjes. Het is een aanrader om zwemschoenen aan te doen, omdat er scherpe oesters op de bodem kunnen liggen. En hoewel het strand van Yerseke altijd fijn is om te zonnen en zeker de moeite waard is om te bezoeken als je lekker wil zwemmen, is dat helaas geen optie als het eb is. Dan is er namelijk geen zwemwater en kun je beter naar het dorp Wemeldinge rijden, dat nog geen tien minuten verderop ligt.

Zwembad den Inkel Kruiningen

Daar heb je altijd mogelijkheid om te zwemmen in een rustige en gezellige sfeer. Je kunt heerlijk zitten op de dijk, met uitzicht over het water, of je handdoek op het strand leggen. Heb je trek gekregen van je dag aan het strand? Ga dan langs bij Casco Eten en Drinken, dat direct aan de dijk ligt, voor onder andere frietjes en ijsjes. Er is zowel bij Yerseke als Wemeldinge volop gratis parkeergelegenheid onderaan de dijk. Ook is er bij beide stranden een mobiel toilet aanwezig.

Relaxen en zwemmen bij het Veerse Meer

Natuur- en recreatiegebied het Veerse Meer is een absolute topbestemming als je lekker wil gaan ontspannen, zonnen of kinderen hebt die graag in het zand spelen. Ook kun je hier tal van watersportactiviteiten doen. Zo kun je bij Kanoa onder andere surfplanken en kano’s huren. In dit groene gebied vind je de Piet, met een aantal bekende strandjes als de Meerkoet, De Kleine en Grote Piet. Het is hier heerlijk vertoeven met het hele gezin. Zo kun je naar hartenlust zwemmen op de aangewezen zwemlocaties. Al is het wel aan te raden om zwemschoenen mee te nemen. Er kunnen scherpe stenen en oesters op de bodem liggen. In het gras en ondiepe water kunnen kinderen heerlijk spelen. In het hoogseizoen kun je er gezellig picknicken of barbecueën.

Een avontuurlijk strand in Borssele

Er is maar één strand in Zuid-Beveland waar nog spontane duinvorming plaatsvindt. En dat ligt in de Kaloot, een mooi natuurgebied in Borssele. Hier vindt je een zandstrook van drie kilometer, die voor meer goed is dan enkel lekker ontspannen in de zon liggen. Je vindt er namelijk ontzettend veel fossielen; het is dan ook een absolute goudmijn voor strandjutters of nieuwsgierige kinderen die graag graven en zoeken. Je vindt er onder andere bijzondere schelpen en haaientanden.

Tropisch zwemmen in het Omnium

Geen mooi weer, wel zwemmen? Dan is het een goed idee om naar het Omnium in Goes te gaan, waar een tropisch zwemparadijs op je wacht. Zwem door de jungle in een aantal grote koud- en warmwaterbaden of glij van de twee grote glijbanen met lampjes en leuke effecten af. Je kunt ook fijne baantjes trekken in het wedstrijdbad. Liever relaxt drijven? Pak dan een band en drijf mee met de stroom in de lazy river. Voor kinderen en peuters is er een speciaal kinderbadje aanwezig, met glijbaan en regendouche. In het Omnium vind je naast het zwembad ook een groot tropisch speelbos, waar elk seizoen nieuwe dingen te ontdekken en beleven zijn.
Reserveren en informatie via www.omnium.nl

Omnium goes zwembad

Buitenzwembad Den Inkel

Geen liefhebber van de zee, maar wel graag zwemmen? Waag dan een duik in zwembad Den Inkel. Dit zwembad heeft twee grote buitenzwembaden die van mei tot en met begin september geopend zijn met een glijbaan en springplanken. Ook is er een zonneweide met springkussen en kun je bij de horeca terecht voor een lekkere verfrissing. Binnen vind je het 50 meter lange wedstrijdbad en een wat kleiner instructiebad. Bij de grote ligweide is een kleuterbad met heerlijk warm water.
Reserveren en informatie via www.zwembaddeninkel.nl

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

strand_yerseke
Direct boeken
zoek in ons aanbod