Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Zeeland ontdekken met Pasen

Het voorjaar is een goed moment voor een korte vakantie in Zeeland. Er valt genoeg te ondernemen. Zo zijn er verschillende kinderactiviteiten in Zeeland die de deuren weer openen. U kunt een bezoek brengen aan verschillende speeltuinen, bezienswaardigheden en natuurlijk ook educatieve activiteiten. Daarnaast staat alles in bloei, wat het erg aantrekkelijk maakt om erop uit te trekken in de Zeeuwse buitenlucht. U kunt Zeeland als het ware ontdekken met Pasen want alles ontpopt zich weer. Daarnaast heeft u het Paasweekend een extra dag om te genieten aan de Zeeuwse kust.

Pasen in Zeeland Zeeland ontpopt

Wandelen met Pasen in Zeeland

Heerlijk toch: na het paasontbijt in uw vakantiewoning lekker de buitenlucht in. Dit kan natuurlijk gewoon een lekkere stevige wandeling zijn, lekker wandelen met Pasen in Zeeland. Wat dacht u bijvoorbeeld van een wandeling door de Koude en Kaarspolder (ten westen van Yerseke aan de Oosterschelde). Een gebied wat een eldorado voor vogels is. In de winter verblijven er groepen smienten en rotganzen en in een plas aan de westpunt van de inlaag ligt een hoogwatervluchtplaats van onder meer scholeksters en bonte strandlopers. Rondom de plas broeden kokmeeuwen en visdieven in een kolonie en vaak broedt hier ook een enkele noordse stern. Het hele jaar door zijn er vele foeragerende vogels aanwezig. Groenpootruiters, witgatjes, lepelaars en watersnippen zijn allemaal regelmatig te zien. In de weilanden in de rest van de inlaag broeden weidevogels als de tureluur en de kievit. Vanaf de aangrenzende dijk kunt de vogels uitstekend observeren. Het gebied zelf is niet toegankelijk.

Pasen in Zeeland wandelen Yerseke

Ook de route Slenteren door Yerseke is een aanrader. Een mooie route langs het water richting vissersdorp Yerseke. Hier komt u meer te weten over de Oosterschelde en de visserij. Cultuur en natuur, afwisseling gegarandeerd! U gaat van start vlakbij het Kanaal van Zuid-Beveland en eindigt in het prachtige Yerseke.

Fietsen met Pasen in Zeeland

Ook op de fiets bent u met Pasen in Zeeland de koning te rijk. Op Zuid- Beveland zijn namelijk tal van mooie fietsroutes. Wij schreven al eerder over de fietsroutes in de buurt van Wemeldinge. Maar ook rondom Yerseke en in de zak van Zuid- Beveland zijn er hele mooie routes. In deze periode staan de dijkjes in bloei. Wanneer u hier van houdt is de fietsroute bloemendijkjes in de Zak van Zuid- Beveland zeker iets voor u. Deze route gaat o.a. door Nisse, Baarland en Ellewoutsdijk en duurt zo’n 2 uur. Nisse staat bekend als één van de mooiste dorpen van Zuid-Beveland. Het is niet moeilijk om te vinden, want de kerktoren uit de 14e eeuw is in de verre omtrek te zien. De kerk zelf is trouwens ook een bezoekje waard vanwege de fresco’s uit de 15e eeuw. Achter de kerk van Baarland staat het koetshuis van Slot Baarland. Samen met de slotgracht en de ommuring de laatste overblijfselen van dit trotse kasteel. Net buiten Baarlo liggen de fundamenten van een ander kasteel, Hellenburg. Het kleine dorpje Ellewoutsdijk is in het bezit van Fort Ellewoutsdijk uit 1837, gebouwd voor de verdediging van de Schelde.
Hier vindt u de volledige fietsroute bloemendijkjes in de Zak van Zuid- Beveland.

Pasen in Zeeland fietsen door zak van Zuid Beveland

Activiteiten tijdens Pasen in Zeeland

Natuurlijk zijn er ook verschillende activiteiten tijdens Pasen in Zeeland die u kunt ondernemen en bezoeken. Misschien bent u wat minder actief en richt u zich liever op cultuur of lekker eten en drinken. Dat is heel goed mogelijk op Zuid- Beveland en omgeving. Wat dacht u bijvoorbeeld van een uitstapje naar Goes? Deze stad is rijk aan vele monumenten en is vanuit uw vakantiewoning bij Blue Green Holiday makkelijk te bereiken, per trein, fiets of auto. Op Tweede Paasdag kunt u hier ook deelnemen aan de Storytrail Stadswandeling Goes. Hier neemt verhalenverteller Johannes u mee terug in de stad, dwalend door de tijd. Onderweg vertelt hij de mooiste en spannendste verhalen uit de stadshistorie.
Zoekt u een stad met veel bezienswaardigheden? Dan is Middelburg op Walcheren zeker een stad die u moet bezoeken. Deze stad heeft een rijke geschiedenis en echt tal van bezienswaarsdigheden. Maar daarnaast vindt u er ook vele terrassen. Van 20 tot 22 april is hier een Paasfair op de Markt. Hier vindt u antiek, curiosa, boeken en kunst. En op de achtergrond live muziek. Een veelzijdige markt voor het hele gezin.
En houdt u van lekker eten en wilt u uzelf en uw gezin eens lekker verwennen met de Zeeuwse keuken tijdens Pasen? Dan kunt u zeker in Wemeldinge en Yerseke iets naar uw zin vinden.

Pasen in Zeeland Zeeuwse Lekkernij

Kerkdiensten in Zeeland tijdens Pasen

Wanneer u op vakantie bent in Zeeland is er in iedere gemeente en plaats een mogelijkheid een kerkdienst bij te wonen. Ook tijdens Pasen zijn er natuurlijk kerkdiensten. Er zijn verschillende kerken en diensten in Yerseke en omgeving die u kunt bezoeken. Wenst u meer informatie over de kerkdiensten tijdens Pasen? Vraag het ons gerust, wij kunnen u ook voorzien van verdere informatie rondom het kerkelijk leven op Zuid- Beveland en in Zeeland tijdens Pasen.

Vakantiehuis huren tijdens Pasen in Zeeland

Ziet u het al helemaal voor zich en zou u met uw gezin of vrienden Pasen in Zeeland willen vieren? Wacht dan niet langer en kijk eens bij het aanbod van vakantiehuisjes van Blue Green Holiday. Zo kunt u genieten van alles wat Zeeland te bieden heeft en dat is veel! U kunt eenvoudig uw huis online boeken, maar wanneer u meer informatie wenst of vragen heeft, kunt u zowel telefonisch als per mail contact met ons opnemen. Wij staan voor en tijdens uw vakantie voor u klaar.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Pasen-in-Zeeland
Direct boeken
zoek in ons aanbod