Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Fietsroutes in de buurt van Wemeldinge

Er zijn tal van fietsmogelijkheden wanneer u op vakantie bent in Zeeland. Fietsen langs het water, met een pondje over, uw lunchpakket nuttigen nabij de weilanden, het is puur genieten. Zeeland zien, proeven en ruiken op uw tweewieler. Wanneer u verblijft in een vakantiehuis van Blue Green Holiday, wilt u vast de omgeving ervaren en zien. Dat is heel goed mogelijk op de fiets. Er zijn namelijk tal van fietsroutes in de buurt van Wemeldinge. En die bestaan niet alleen uit fietsen. Onderweg is er natuurlijk genoeg te doen en te beleven, waarvoor u uw fiets graag even aan de kant zet. Wij hebben een aantal routes voor u op een rijtje gezet.

Fietsroutes in de buurt van Wemeldinge

Fietsroute Wemeldinge

Wemeldinge was van oudsher een vissersplaats waar ook oesters werden aangevoerd. Tegenwoordig is het dorp ontdekt door toeristen. Vooral pleziervaarders komen er graag. Kapelle dankt zijn naam aan de kapel die de heren van Maalstede bij hun kasteel lieten bouwen. In de 13de eeuw werd deze kapel vervangen voor een nieuwe die uitgroeide tot de grootste dorpskerk van Zeeland. Kapel en kasteel zijn inmiddels verleden tijd. Bij de Watersnoodramp hielden de dijken van Goes het nog net, waardoor de stad en achterland behouden bleven.

De route

Deze route kunt u punt voor punt volgen wanneer u deze download bij fietsnetwerk. U start in Wemeldinge en fietst vanuit daar via knooppunten langs o.a. Hansweert, Biezelinge, Kapelle en Goes.

Highlights van deze fietsroute

 • Het droogliggende sluizenkomplex uit de 19e eeuw van Hansweert. Sinds 1993 niet meer in gebruik;
 • Bezoek aan de stad Goes.

Fietsroute Krekengebied tussen de Oosterschelde en de Westerschelde

Deze route kunt u zeker een dag plezier aan beleven. En onderweg valt er veel te zien, dus neem uw fototoestel zeker mee.

De route

De route is 42 km lang welke u kunt downloaden bij Bikemap- route. Vanuit Wemeldinge fietst u langs het Kanaal door Zuid- Beveland en de Oosterschelde naar de Middeleeuwse moerneringsgebieden (veenstekerijen) van de Yerseke Moer. Dan fietst u vanaf Hansweert buitendijks langs de Westerschelde richting Biezelingse Ham en ’s Gravenpolder. Terug gaat u via de Kapelse Moer en de boomgaarden rond Wemeldinge.

Highlights van deze fietsroute

 • Het wijdse uitzicht op 12m hoogte vanaf de Postbrug over de Yerseke en Kapelse Moer, tot aan Tholen toe over de Oosterschelde;
 • Het droogliggende sluizenkomplex uit de 19e eeuw van Hansweert. Sinds 1993 niet meer in gebruik;
 • Op de punt bij Hansweert de enorme zeeschepen op weg naar Antwerpen;
 • Ná Hansweert vogels kijken bij Biezelingse Ham;
 • De Dorpsstraat in Wemeldinge met zijn lange rijen knotlinden.Fietsroutes in de buurt van Wemeldinge Wilhelminapolder

Fietsroute langs de Oosterschelde

Dit is ook zeker één van de mooie fietsroutes in de buurt van Wemeldinge. Bij deze route kunt u ook als variant afbuigen naar de pittoreske haven van Goes.

De route

Ook deze route kunt u downloaden bij Bikemap- route. Vanuit Wemeldinge fietst u langs de Oosterschelde. Bij Kattendijke gaat u onderlangs de dijk naar de sluis van het Goese Sas. Hier moet u de sluisdeuren oversteken. Bij het Katse Veer gaat u terug via de Wilhelmina Polder, Goese Meer en tot slot via De Hoge Pad weer naar Wemeldinge.

Highlights van deze route

 • Sportduikers in actie langs de Oosterschelde;
 • Mooie rustige recreatieve route via Wilhelminapolder richting Goese Meer.

Fietsroute langs Oosterschelde en Westerschelde

Dit is ook weer een mooie fietsroute die zeker onderweg veel te bieden heeft voor jong en oud. Van mooie uitzichten, tot culinair genieten en van een rondleiding onderweg tot het bezoek aan een museum.

De route

Deze fietstocht gaat door een gevarieerd landschap. Eerst langs de dijken van het Nationaal Park Oosterschelde. Hierna steekt u door naar de Westerschelde en fietst u terug via Yerseke met zijn oesterputten. Deze route is ook weer te downloaden bij Bikemap- route.

Highlights van deze route

   • De Kattendiekse Dee oftewel Deessche Watergang. Brakwater natuurgebied met veel vogels;
   • De Korenmolen in Kloetinge;
   • Vogels kijken bij Biezelingse Ham;
   • De oesterputten in Yerseke. U kunt hier rondleidingen volgen en informatie vinden over de mosselteelt en de oestercultuur;
   • Het Oosterscheldemuseum in Yerseke;
   • Culinair genieten in Wemeldinge.Fietsroutes in de buurt van Wemeldinge Oosterschelde

Nog meer naast fietsroutes in de buurt van Wemeldinge

Dit zijn een aantal fietsroutes in de buurt van Wemeldinge die u tijdens uw vakantie bij Blue Green Holiday kunt volgen. Maar misschien zoekt u wel iets meer spanning op uw fiets, of gaat u graag sportief op de mountainbike met uw partner, of uw kind. Dat kan ook tijdens uw verblijf in Zeeland, want ook de mountainbike liefhebber zit hier goed. U zou er zelfs een complete mountainbike vakantie van kunnen maken. Er zijn namelijk genoeg mountainbike routes in Zeeland. En ook Zuid-Beveland heeft een MTB- route. Kortom ook op de mountainbike is er genoeg te ondernemen, maar ook te zien en te beleven.

Bent u een echte fietsliefhebber en zou u nog meer willen weten over fietsroutes in de buurt van Wemeldinge? Laat het ons dan zeker even weten. Wij vertellen u graag meer over de fietsroutes, maar ook over de verkooppunten van bijvoorbeeld de fietsknooppuntenroutes in Zeeland.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Fietsroutes-in-de-buurt-van-Wemeldinge
Direct boeken
zoek in ons aanbod