Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Culinair genot in Wemeldinge

Op vakantie op Zuid- Beveland in Zeeland komt u op culinair gebied niets tekort. U kunt proeven van vele streekgebonden lekkernijen. Zo ook in Wemeldinge. Op de menukaart in vele restaurants in Wemeldinge vindt u zeevruchten terug. Door de ligging aan de Oosterschelde kunt u culinair genieten van verse mosselen, kreeft en oesters. Hierover kon u al eerder lezen op onze website bij de restaurants in Yerseke. Maar laten we de kokkels, zeekraal en alikruiken zeker niet vergeten, want wanneer u gaat eten in Zeeland en dus ook in de restaurants in Wemeldinge, kunt u dit vinden op de kaart. Dit alles wordt natuurlijk met Zeeuwse passie bereid.

Restaurants in Wemeldinge kokkels

Kokkels

Naast mosselen en oesters die de hoofdmoot van de schelpdieren voor hun rekening nemen in de Zeeuwse aqua-wereld, zijn er een aantal andere schelpdieren die al korte of langere tijd een plaats opeisen. Eén hiervan is de kokkel. De kokkel (Cerastoderma) wordt ook wel een ‘kokhaan’ genoemd. Het schelpdier leeft in zand dat niet te fijn of te modderig is en wordt in Zeeland met de hand geraapt. In de Ooster- en Westerschelde wordt het schelpdier ook mechanisch gevangen.

Kokkels zijn een delicatesse in Zuid-Europese landen en ongemerkt hebben sommige mensen op vakantie deze schelpdiertjes daar al eens gegeten. In de paella of fruits-de-mer. Bent u op vakantie in Wemeldinge? Eet dan eens kokkels in één van de restaurants in Wemeldinge. Of vraag ernaar bij de visboer of in een speciaalzaak en maak ze klaar in uw vakantiewoning van Blue Green Holiday. Kokkels bereiden is eenvoudig en is zo gebeurd. Even kort koken tot de schelpen open gaan staan (net als met mosselen), stukje stokbrood en kruidenboter erbij en smullen maar.

Lamsoor en zeekraal

Lamsoor en zeekraal zijn absoluut Zeeuwse producten. Het wordt bij vele gerechten geserveerd, wat goed kan, door de zilte en knapperige smaak. Deze zilte groenten komen van de slikken en schorren. Lamsoor, of eigenlijk zeeaster, groeit op de hoger gelegen schorren. Lamsoor lijkt met zijn langwerpige bladeren qua vorm op veldsla. De structuur is stevig, maar niet taai. De plant moet jong geplukt worden. Het wordt van half maart tot eind juli geoogst.

Zeeuwse kreukels

Zeeuwse Kreukels zijn kleine slakjes in een zwart gedraaid schelpje. De kreukels hechten zich aan wieren en schorren en worden met de hand geraapt. Ze zijn heerlijk als borrelhapje. Kreukels mee krentebroôd is met Pasen een traditie in Zeeland. De krukel of kreukel, is meestal 2 tot 3 centimeter. Als hij gekookt is, dan wurmt u de kreukel met een lange naald met een draaibeweging uit zijn huisje. Prik er een stukje zoet krentenbrood aan vast en u heeft een smaaksensatie. De Zeeuwse kreukels staan ook in vele restaurants in Wemeldinge op de kaart, als klein voorgerechtje of bij de borrelhapjes.

Restaurants in Wemeldinge Blue Green Holiday

Restaurants in Wemeldinge

Wij kunnen ons goed voorstellen, dat u tijdens uw vakantie echt culinair wilt genieten en net alleen de Zeeuwse zeelucht wilt opsnuiven, maar Zeeland ook echt wilt proeven. Dit kan ook heel goed in één van de vele restaurants in Wemeldinge. Wij noemen er hieronder een aantal.

Brasserie Cafetaria Iets Anders

Brasserie Cafetaria Iets Anders laat zien dat de combinatie van brasserie en cafetaria elkaar versterkt. De openheid, warmte en huiselijke sfeer van de brasserie wordt doorgetrokken in de cafetaria. De producten zijn eerlijk en ambachtelijk. Met als voorbeelden de eigen gemaakte frieten van Wemeldingse aardappelen, verrassend goede wijnen, verse vis uit de omgeving en ambachtelijk vlees.

Adres: Westelijke Kanaalweg 23-25 in Wemeldinge

Eeterij Juno

Deze gezellige eeterij vindt u bij de jachthaven van Wemeldinge. In de zomer kunt u hier genieten op een heerlijk, groot terras. Bij Juno wordt hoofdzakelijk verse wilde vis geserveerd, maar ook vindt u hier rundvlees van de Black Angus. Tevens kunt u genieten van een vers kippetje à la Juno van de grill.

Adres: Sluisplateau 30B in Wemeldinge

Havenbrasserie Bom Dia

Bom dia is gelegen op het havenplateau van Wemeldinge met uitzicht over de haven en Oosterschelde. Zij zijn gespecialiseerd in streekgebonden Oosterschelde- producten, zoals mosselen, oesters en kreeften. Door de dagelijks verse aanvoer van vis, schaal- en schelpdieren, zijn de producten van uitstekende kwaliteit.

Adres: Sluisplateu 30 in Wemeldinge

Club Casco

Club Casco ligt aan de Oosterschelde, het Wemeldingse strandje en aan het einde van de Kattendijkse dijk. Zij bieden malse stukken vlees en verse vis uit de Oosterschelde. U bent welkom om te komen dinere, lunchen, lekker een bakje koffie te drinken of te genieten van de vele speciaal bieren die zij aanbieden. Peter Hoondert voormalig wielrenner heeft zelf kennis van de bieren die geserveerd worden en kan u zeker meer vertellen over bijvoorbeeld het lekkere wielerbiertje de Kwaremont.

Adres: ’t Scheld 22 in Wemeldinge

Gasterij Schoudee

Gasterij Schoudee ligt aan de rand van Wemeldinge, direct aan Nationaal Park Oosterschelde en de prachtige jachthaven. Makkelijk bereikbaar en met voldoende parkeergelegenheid.
De locatie is al jaren bekend voor het vieren van bruiloften en partijen in de boerenschuur. Na een grondige verbouwing in 2016 is een nieuwe brasserie gerealiseerd achter de feestzaal. U kunt hier terecht voor een lekkere kop koffie, lunch, een borreluurtje of een heerlijk diner. En ook aan de kleine gasten is gedacht. Met leuke speeltoestellen in de tuin, direct aan het heerlijke zonneterras, zal uw kroost zich prima vermaken. Ook binnen hebben de kinderen hun eigen speelruimte.

Adres: Schoudeeweg 1 in Wemeldinge

Zeeuwse dranken in restaurants in Wemeldinge

Een goed glas wijn of een speciaal biertje bij uw eten, hoort er natuurlijk bij wanneer u op vakantie bent in Zeeland. Wist u dat Zeeland ook haar eigen gebrouwen bieren kent en de grootste wijngaard van Nederland in Zeeland ligt? In sommige restaurants zijn deze bieren en wijnen uiteraard verkrijgbaar. Vraag er gerust naar tijdens uw bezoek aan één van de restaurants in Wemeldinge. De gastheren en gastvrouwen adviseren u graag.

Restaurants in Wemeldinge Zeeuwse dranken

Uiteraard zijn bovengenoemde restaurants niet de enige restaurants in Wemeldinge. Er zijn er nog veel meer. Wenst u hier meer informatie over tijdens of voor uw vakantie? Vraag het gerust bij Blue Green Holiday, wij geven u graag persoonlijk advies.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Restaurants-in-Wemeldinge-Blue-Green-Holiday
Direct boeken
zoek in ons aanbod