Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Gaat u op vakantie naar Zeeland en dan specifiek naar Zuid-Beveland? Dan mag een bezoek aan één van deze unieke activiteiten zeker niet ontbreken.

De Oesterij

Wil je meer weten over de Zeeuwse oester- en mosselcultuur of wil je deze lekkernij uit zee gewoon proeven? Bij de Oesterij kan je een kijkje nemen bij de authentieke oesterputten en zien hoe de oesters en mosselen worden gesorteerd, schoongemaakt en ingepakt. De Oesterij zit op een historische locatie en biedt een uniek uitzicht over de oesterputten en de Oosterschelde. Natuurlijk kan je ook genieten van deze verse Zeeuwse delicatessen in de proeverij of meenemen vanuit de shop voor in uw vakantiewoning.

Marstrand Rondvaarten

Het gehele jaar biedt Marstrand u de mogelijkheid om de Oosterschelde op verschillende manieren te ontdekken. Er is zoveel te zien, beleven en zelfs te leren en te proeven. In het hoogseizoen heeft Marstrand een zomerprogramma met dagelijks rondvaarten met de focus op de mossel en oester industrie en zeehondentochten.

Mosseldag

Helaast bestaat de jaarlijkse Mosseldag niet meer!

Unieke uitjes Yerseke - mosselen - vakantie - Blue Green Holiday

Yerseke Moer

Dit natuurgebied op Zuid-Beveland wordt wel het openluchtmuseum van Zeeland genoemd. Het is één van de meest waardevolle natuur- en cultuurlandschappen van Zeeland. Zout en nat, daar draait het om in de Yerseke Moer. De lager gelegen poelgronden, waar zout kwelwater uit de Oosterschelde omhoog komt, zijn al eeuwen in gebruik als grasland. Het is bijzonder vogelrijk en in de winterperiode overwinteren hier duizenden ganzen. Er broeden weidevogels zoals tureluur, kluut, kleine plevier en grutto en ook eenden, zoals de wintertaling en de slobeend. In het najaar is de invloed van het zoute water goed te zien. Zeekraal kleurt het gebied dan rood. In de winter foerageren er in de Yerseke Moer duizenden ganzen: kolgans, rotgans, brandgans en de kleine rietgans.

Het hele jaar door kun je van het landschap genieten vanaf de openbare wegen die door het gebied slingeren. De rode wandelroute (2,5 km), die start op het kruispunt Schelvrijweg/ Reeweg, brengt je middenin het landschap, soms over een drassige bodem. Onderweg geven tekstpaneeltjes uitleg. De route is open van 1 juli tot 1 november. De rest van het jaar is deze wandelroute gesloten om overwinterende ganzen en broedende weidevogels rust te geven.

Meer uitjes en activiteiten

Bent u benieuwd naar meer uitjes of activiteiten? Geen zorgen, wij blijven u op de hoogte houden in deze rubriek! Deze kunt u vinden op onze blog pagina.

Een vakantiewoning huren bij Blue Green Holiday

De vele activiteiten in Zeeland kunt u perfect bezoeken als u een vakantiewoning huurt, want zo zit u niet alleen dicht bij zee, maar bent u ook nog eens lekker dichtbij!

Bronnen:
www.oesterij.nl
www.yersekepromotie.nl
www.marstrand.nl
www.oesterbaron.nl
www.hetzeeuwselandschap.nl

 

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

proeflokaal-oesterij-producten
Direct boeken
zoek in ons aanbod