Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Watersporten in Zeeland: heerlijk duiken, vissen en zeilen

Met maar liefst 650 kilometer kustlijn zijn er vele hotspots in Zeeland voor watersporters. Je kunt hier bijna alle watersporten wel beoefenen, want er is altijd wel een strand te vinden waar de wind uit de juiste hoek waait. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde waterrat, in Zeeland kan je terecht. Je denkt misschien gelijk aan zwemmen en surfen, maar de wateren in Zeeland zijn geschikt voor nog veel meer watersporten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een toffe clinic suppen op het Veerse Meer, met een eigen zeilbootje varen, stoer kitesurfen, golfsurfen, waterskiën, wakeboarden, kajakken, kanoën, duiken en vissen? In deze blog lees je over de drie leukste hotspots voor watersporten in Zeeland.

Varen op het Grevelingenmeer

Zo heb je bijvoorbeeld het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van West-Europa, waar je prachtig uitzicht hebt vanaf het blauwe water op de vuurtoren van Ouddorp en de zandplaat Dwars in de Weg, waar wilde paarden grazen. Je kan hier heerlijk varen. Huur bijvoorbeeld eens een bootje, met of zonder schipper, en ga eropuit met het hele gezin. Je kan hier ook leren zeilen als je het nog niet eerder gedaan hebt, dus het is ideaal voor iedereen. Aquavitesse aan de Jachthavenweg 72 in Bruinisse is officieel een zeilschool, maar inmiddels uitgegroeid tot een groot watersportbedrijf waar je alles kan vinden wat je nodig hebt. Je vindt hier cursussen voor zowel kinderen als volwassenen, die je privé of in groepjes kan volgen. Je huurt hier ook gelijk je zeilboot zodra je de kneepjes van de sport in je vingers hebt. Het is ultiem ontspannen met de Zeeuwse zon, een verkoelend briesje en uitgestrekte wateren. Ook het strandje is een fijne plek om te luieren, zonnen en relaxen.

Luchtfoto Grevelingenmeer Zeeland

Duiken in de Oosterschelde

Naast het Grevelingenmeer is er nog een bijzonder water in Zeeland: de Oosterschelde! Dit is een van de bekendste en geliefdste locaties om te duiken. De ervaren duiker kan hier aan de oude Zeedijk tussen Kattendijke en Wemeldinge genieten van de onderwaterwereld bij zowel hoog als laag water. Onder het wateroppervlak vindt je uniek onderwaterleven. Je spot met gemak de slangster, zwarte galatheakreeft, grootkopharder, ruigkrabben, slibanemonen, steenbolken, veel zeeappels, zeesterren en nog veel meer bijzondere soorten. Deze duiklocatie is ook erg goed uitgerust met allerlei faciliteiten, zoals een douche, spoelgelegenheid en mobiele toiletten. Tot slot is de dijk een heerlijke plek om te genieten van de zon, een gezellige barbecue, en de bedrijvigheid in de zomer. De toegang is gratis en je hebt geen vergunning nodig, dus je kan zolang en vaak duiken als je wil!

duiken Kattendijke watersport duikers

Kanoën, suppen en kajakken op het Veerse Meer

Ook het Veerse Meer is erg geliefd als watersportlocatie, maar onderscheidt zich van de rest. Dit meer is namelijk omringd door prachtige natuur en heeft een omtrek van maar liefst 22 kilometer. In dit meer liggen 17 eilandjes, waarvan er 12 toegankelijk zijn voor bezoekers. Je vindt hier heerlijk rustige plekken om te picknicken, maar ook speelweides en wandelbossen. Je peddelt rustig tussen de eilandjes door wanneer je gaat suppen, kanoën of kajakken. De overige 5 zijn speciaal voor vogels. Die kunnen daar ongestoord broeden, rusten en eten. En dat bevalt de vogels goed, want alleen al op het eilandje De Haringvreter komen elk jaar 40.000 smienten, nonnetjes, brilduikers en middelste zaagbekken uit Scandinavië en Noord-Rusland voorbij. Kanoa ligt direct aan het Veerse Meer en is dé plek voor een avontuurlijke dag. Ze weten hier namelijk  alles van toffe outdooractiviteiten. Ze hebben naast een breed scala aan watersportactiviteiten namelijk ook een klimbos, basecamp en gezellige beachbar. Je kan onder andere kiezen uit clinics en workshops suppen en kanoën. De instructeurs nemen je mee langs de mooiste plekjes waar je normaal niet kan komen. Dit is een ontzettend  leuk uitje, geschikt voor het hele gezin, en je hebt geen eigen materiaal of ervaring nodig. Na het verkennen relax je met een lekker hapje en drankje op het zomerse en sfeervolle terras.

Paddling mannen surfles surfplank watersport

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Waterski wakeboard water
Direct boeken
zoek in ons aanbod