Klanten geven ons een 9,2
Vakantiehuizen verhuren is ons dagelijks werk en bij ons in goede handen.
Meer dan 50 accommodaties
Gegarandeerd een accommodatie naar wens
Veilig online boeken
Uw informatie en betaling met zorg behandeld
slider

Cultuur snuiven tijdens uw vakantie in Zeeland

Wanneer u in een vakantiehuis in Zeeland van Blue Green Holiday verblijft, wilt u misschien ook wat cultuur snuiven. Dat is heel goed mogelijk in Yerseke, in de directe omgeving, maar ook in de rest van Zeeland. Zeeland is namelijk rijk aan musea. En de onderwerpen zijn zeer uiteenlopend. Zo kunt u kennis maken met de fruitteelt en de visserij, of meer te weten komen over de oorlogsjaren in Zeeland.
De musea in Zeeland zijn voor kinderen vaak niet saai en juist zeer kindvriendelijk. U vindt er als het ware interactie met de kinderen, waardoor ze van het begin tot het eind enthousiast zijn en blijven.

Musea in Yerseke en omgeving

Wij doen u graag een aantal suggesties van musea in Yerseke en omgeving. Deze musea zijn vanuit uw vakantiewoning in bijvoorbeeld Yerseke of Wemeldinge goed te bereiken met de fiets, openbaar vervoer, soms zelfs te voet en met de auto.

Musea in Zeeland Oosterschelde museum Yerseke

Oosterschelde museum in Yerseke

In één van de mooiste monumentale panden van Yerseke, het voormalige gemeentehuis, is sinds 1995 het OosterscheldeMuseum gevestigd. In twee zalen worden bezoekers meegenomen op een reis door de geschiedenis van de oester- en mosselcultuur. Aan de hand van meer dan 1600 objecten wordt het verhaal verteld van het verdronken land van Zuid-Beveland en de rol die de Oosterschelde heeft gespeeld bij het ontstaan van Yerseke.

Adres: Kerkplein 1 in Yerseke

Stoomtrein Goes – Borsele “het rijdende museum”

Stoomtrein Goes-Borsele is een rijdend museum en een originele manier om de Zak van Zuid-Beveland met zijn polders met bloemdijken, boomgaarden, weilanden, kerkdorpen en boerderijen te bekijken. Op de houten banken in de 3e klasse of op het pluche van de 1e en 2e klasse geniet u van een ontspannen treinreis in een authentieke stoomtrein. De trein rijdt van Goes naar Hoedekenskerke en stopt ook op het station van Kwadendamme.

Adres: Albert Plesmanweg 23 in Goes

Historisch museum de Bevelanden

Het Historisch Museum De Bevelanden in Goes is gevestigd in een groot oud gebouw wat ooit een klooster en daarna een weeshuis was. Het ruime museum toont op verschillende verdiepingen zorgvuldig hoe de Bevelanden waren en zijn. Het museum besteedt veel aandacht aan streekdracht en textiel. Ook is water een belangrijk thema. In een zaal waar de bezoeker zich op een verdronken land waant, is te zien hoe verwoestend het water kan zijn. Op een verhoging staan de rijkdommen uitgestald die het water De Bevelanden heeft gebracht. Ook het voormalige weeshuis wordt niet vergeten, en door middel van een film kunt u ervaren hoe het leven van de Goese wezen er destijds aan toeging.

Adres: Singelstraat 13 in Goes

Musea in Zeeland Historisch museum Goes

Bevrijdingsmuseum Zeeland

Het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp toont de bewogen geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum besteedt daarbij in het bijzonder aandacht aan de ‘Slag om de Schelde’. Daarnaast besteedt het museum ook aandacht aan het Bataljon Zeeland. Dit bestond grotendeels uit oorlogsvrijwilligers die na de bevrijding van Zeeland wilden meevechten voor de bevrijding van Nederland en West-Europa. Sinds 2017 kunnen bezoekers ook een kijkje nemen in het nieuwe 3 hectare grote Bevrijdingspark Zeeland. Het concept van het Bevrijdingspark is uniek. Nergens in West-Europa is er sprake van een dergelijke opzet.

Adres: Coudorp 41 n Nieuwdorp

Fruitteelt museum Kapelle

Het fruitteeltmuseum in Kapelle heeft een metamorfose ondergaan en is heropend in mei 2018. Rondom de thema’s Bloei, Groei, Oogst en Snoei zijn er open opstellingen geplaatst. Niet alleen in de museumtuin, maar ook in het museum zijn er nu “bomen” te vinden. Door de interactieve schermen kan een bezoek een individuele belevenis worden. Daarnaast is er aandacht voor “Oral History”, de mondelinge kennisoverdracht.  Kinderen kunnen met een binnen- of buiten speurtocht zelf op ontdekkingstocht.

Adres; Annie M.G. Schmidtsingel 1 in Kapelle

Musea in Zeeland

Buitenom musea in Yerseke en omgeving zijn er nog tal van musea in Zeeland. Deze kunt u bereiken met de auto of met het openbaar vervoer vanuit uw vakantiewoning bij Blue Green Holiday. Wij lichten graag een aantal musea voor u uit.

Musea in Zeeland Zeeuws Museum Middelburg                                    Fotograaf: Pim Top

Zeeuws Museum in Middelburg

In het Zeeuws Museum in Middelburg ziet u Zeeland van een hele andere kant. Zo beleeft u de tachtigjarige oorlog aan de hand van een serie wereldberoemde wandtapijten met zeeslagen uit de 16de eeuw. In de wonderkamers vindt u schatten en rariteiten die Zeeuwen eeuwenlang verzamelden. Ook maakt u kennis met de klederdracht. Dit alles vindt u in de Middeleeuwse abdij van Middelburg.

Adres: Abdij (plein) in MIddelburg

Museum Arnemuiden

Museum Arnemuiden is gevestigd in het voormalig stadhuis van Arnemuiden. Hier vindt u een uitgebreide collectie Arnemuidse Streekdracht, archeologische vondsten, religieus erfgoed, maritiem erfgoed, zoutnering, een stiltekamer en de thematentoonstelling over het Arnemuidse brandweerkorps. Ook kunt u ’t Uusje van Eine bezoeken, een compleet ingericht huisje uit de jaren ’30. Een heuse ervaring is de 16e eeuwse kelder onder het huisje.

Adres: Langstraat 35 in Arnemuiden

Terra Maris in Oostkapelle

Terra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het museum Terra Maris is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg.

Adres: Duinvlietweg 6 in Oostkapelle

Museum Scheldewerf in Vlissingen

Museum Scheldewerf de Oude Verbandkamer houdt door middel van rondleidingen en het tonen van beelden en verhalen de Vlissingse scheepbouwgeschiedenis levend.

Adres: De Willem Ruysstraat 100 in Vlissingen

Een dagje uit tijdens uw bezoek aan het museum

Bezoekt u tijdens uw vakantie in Zeeland een museum? Maak er dan een compleet dagje uit van. Vertrek in de ochtend per fiets of auto naar het museum en bezoek bijvoorbeeld Middelburg eens. U kunt bijvoorbeeld na het bezoek aan het museum naar uw keuze nog lekker gaan winkelen. Ook kunt u er een fietsdagje van maken en tijdens uw fietsroute een museum bezoeken. En u kunt uw dagje uit natuurlijk afsluiten in uw vakantiehuis, maar ook lekker gaan eten in Yerseke. U kunt dus goed cultuur snuiven en hier een leuke combinatie van maken, want er is genoeg te doen tijdens uw vakantie in Zeeland.

 

 

Terug naar overzicht

Heeft u vragen over ons aanbod en wilt u extra informatie?

Musea-in-Zeeland-Historisch-museum-Goes
Direct boeken
zoek in ons aanbod