Uit in Zeeland - januari 2019

Komt u in januari op vakantie naar Zeeland? Misschien lekker een weekje of weekendje er tussenuit na alle drukte van de feestdagen? Dan is het heerlijk vertoeven in één van de vakantiehuizen van Blue Green Holiday. Naast wandelen, fietsen, winkelen en heerlijk eten in de vele restaurants, zijn er ook in januari verschillende activiteiten en evenementen. Wij hebben er weer een aantal voor u geselecteerd.

IJsbaan Goes

U heeft het wellicht al gelezen bij onze Uit in Zeeland van december, maar ook begin januari kan er sowieso nog geschaatst worden in Goes op de ijsbaan op de Markt. 

Datum: van 07 december 2018 t/m 07 januari 2019
Tijden: Doorgaans van 09.00 uur tot 22.00 uur. Voor de actuele openingstijden van de ijsbaan kijkt u hier.

Uit in Zeeland tijdens uw vakantie bij Blue Green Holiday in Januari 2019 - ijsbaan Goes

Nieuwjaarsduik Wemeldinge

Na een jaar zonder nieuwjaarsduik begint Wemeldinge 2019 wel weer met een frisse duik in de Oosterschelde.

Datum: dinsdag 1 januari 2019
Kosten: € 2,00 per persoon
 

Weekmarkt Yerseke

Heerlijk koken in uw vakantiehuis van Blue Green Holiday met verse producten zoals kaas, groente en vis. U vindt het allemaal op de weekmarkt in Yerseke.

Datum: iedere vrijdagmorgen
Tijden: 08.00 uur tot 12.30 uur

Een gelukkig nieuwjaar met Bach

Op dinsdag 1 januari (nieuwjaarsdag) organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes weer het traditionele Bach-concert "Een gelukkig nieuwjaar met Bach!" in de Grote of Maria Magdalenakerk.
Arno van Wijk, stadsorganist van Goes, speelt op het Marcussen-orgel orgelmuziek van Johann Sebastian Bach. Omdat het dan nog steeds kersttijd is, wordt er een aantal bewerkingen van kerstliederen gespeeld, o.a. uit het Orgelbüchlein. Daarnaast klinkt er het Praeludium und Fuge in e-moll, de Pastorale en de bekende "Dorische" Toccata. De kerk wordt tot een aangename temperatuur verwarmd. Entree is gratis (met een collecte na afloop). Voor meer informatie kijkt u hier.

Datum: dinsdag 1 januari 2019
Tijden: 16.00 uur

Uit in Zeeland tijdens uw vakantie bij Blue Green Holiday - Gelukkig nieuwjaar met Bach - kerkorgel

Het nieuwe Zuidwester Mannenkoor geeft concert in Yerseke

Het nieuwe Zuidwester Mannenkoor uit Sommelsdijk geeft op zaterdag 12 januari 2019 een concert in de Hervormde Kerk in Yerseke. Het is het debuut voor deze mannen die in september van start zijn gegaan en in enkele repetities een heel repertoire hebben ingestudeerd. Vader en zoon Martin en Jos Mans dirigeren beide en begeleiden aan het orgel en de piano. Zangers van Flakkee maar ook uit heel Zeeland nemen deel aan dit ludieke project. Centraal in het repertoire staat het water waarmee de worsteling sinds ‘de ramp’ in 1953 gevoeld wordt. Liederen als ‘De Storm, Houd mij vast en Ruwe Stormen’ komen aan bod. Maar ook het Flakkeese volkslied vertelt hoe het water altijd een rol heeft gespeeld in de geschiedenis. Het indrukwekkende werk ‘Luctor et Emergo’ dat Martin Mans heeft bewerkt voor mannenkoor, vertolkt de typerende worsteling. Een ander onderdeel van het programma zijn vaderlandse liederen zoals: ‘Waar de blanke top der duinen, De Zilvervloot en Piet Hein.’ 

Uit in Zeeland bij Blue Green Holiday Concert Zuidwester Mannenkoor Yerseke Martin Jos Mans opt 1

Datum:  zaterdag 12 januari 2019
Locatie: Hervormde Kerk, Kerkplein 5, Yerseke
Tijden: 20.00 uur
Kosten: € 15,00 per persoon.  
Reserveren: Martin Mans, voorverkoop van kaarten: Hoekman Boekhandel, Noordzandstraat 34, Yerseke. 
Lezerskorting:
Lezers van De Kapelse en Bevelandse Bode krijgen op vertoon van dit artikel aan de kassa een korting van € 5,= en betalen € 10,= in plaats van € 15,=. (max. 4 pers. per artikel). Voor online reserveringen geldt de actiecode: Bode121. 
 

Rondleiding oesterputten Yerseke

Het eerste weekend van de maand organiseert VVV Yerseke een rondleiding over de oesterputten en haven. Iedereen kan zich aansluiten. Aanmelden enkele dagen op voorhand gewenst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een kijkje bij de oesterputten en de haven is zeer zeker de moeite waard!

Datum: 5 en 6 januari 2019
Kosten: € 3,00 per persoon

Uit in Zeeland tijdens uw vakantie bij Blue Green Holiday - oesterputten Yerseke

Vijfde editie winterwandeltocht van het Fruitteeltmuseum

U kunt in 2019 alweer voor de vijfde keer, gezellig wandelen met het Fruitteeltmuseum.  Er zijn 3 afstanden beschikbaar. U kunt kiezen uit een route van 6-10-13 kilometer. In de gezonde winterlucht lopen langs en door het fruitlandschap van Kapelle. Onderweg staat de pan met snert en stokbrood bij één van de oudste boerderijen van Kapelle. Na afloop is het in het museum tijd om op te warmen met een glas warme glühwein of een beker warme chocolademelk met / of zonder slagroom en wat lekkers. 

Datum: zaterdag 26 januari 2019
Tijden: starten tussen 11.00 uur een 12.00 uur
Kosten: € 8.00 per persoon inclusief museumbezoek, route, erwtensoep, gluhwein of chocolademelk en iets lekkers. 

Uit in Zeeland januari 2019 winterwandeltocht Fruitteeltmuseum